Шість українських вишів увійшли до світового рейтингу найкращих університетів

27 май, 09:15

Шість українських університетів увійшли до рейтингу найкращих вищих освітніх закладів світу, за версією QS World University Rankings-2020. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані рейтингу QS.

Згідно з наведеними даними, до тисячі найкращих університетів світу увійшли 6 українських вишів.

До шістки українських вищих навчальних закладів входять:

Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, який зайняв 491 місце. Поруч з ним в таблиці розташовані Університет Делавер та Чеський технічний університет у Празі.
Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, який зайняв 541-550 місце. Біля нього в таблиці розташувались Південний федеральний університет в Росії та Університет Торіна в Італії.
НТУ "Харківський політехнічний інститут", який зайняв 651-700 місце. Поруч з ним в рейтингу японський Університет префектури Осака.
НТУ "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", зайняв 701-750 місце. На рівні з Меморіальним університетом Ньюфаундленда, що в Канаді, та Університетом Нортумбрія в Ньюкаслі, що у Великій Британії.
Сумський державний університет зайняв 701-750 місце.
Національний університет "Львівська політехніка" – 751-800 місце. На рівні з Манчестерським столичним університетом, що у Великій Британії, та Технологічним інститутом Нью-Джерсі, що в США.
У п’ятірку кращих університетів світу цього року увійшли чотири університети зі Сполучених Штатів Америки - Массачусетський технологічний інститут на першому місці, на другому і третьому місцях – Стенфорд та Гарвард. На четвертому місці Оксфордський університет, що у Великій Британії, а на п’ятому - Каліфорнійський технологічний інститут, також в США.

О том, как получить высшее образование в Финляндии, читайте тут.

Нагадаємо, у 2018 році замість Національного університету “Львівська політехніка” в топ-6 входив Донецький національний університет ім. Стуса.

Дар'я Панченко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/483156.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua