В Україні створять єдину державну електронну систему у сфері будівництва

21 май, 18:00

Уряд підтримав створення та запровадження єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, що забезпечить прозорість та ефективність державного архітектурно-будівельного контролю. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства розвитку громад та територій України.

"Розроблений Мінрегіоном проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану заходів щодо створення та запровадження єдиної державної електронної системи у сфері будівництва" прийнято 20 травня на засіданні уряду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що запровадження електронної системи дозволить отримувати послуги у сфері містобудівної діяльності в електронній формі, скоротити строки надання послуг у будівництві та покращити їх якість, знизить корупційні ризики.

"Створення та запровадження єдиної державної електронної системи у сфері будівництва дозволить усунути порушення у сфері містобудівної діяльності та забезпечити прозорість та ефективність державного архітектурно-будівельного контролю", - додали у міністерстві.

Окрім того, ця система забезпечить електронну взаємодію між фізичними та юридичними особами, державними органами, органами місцевого самоврядування, центрами надання адміністративних послуг, з метою отримання послуг у сфері будівництва за принципом "єдиного вікна".

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів нараду з учасниками будівельного ринку, присвячену питанню реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ).

Антоніна Карташева

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/482873.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua