Рівень бідності в Україні на фоні пандемії може зрости до 50% - ЮНІСЕФ

18 май, 17:30

Рівень бідності в Україні значно зросте через скорочення доходів у результаті пандемії COVID-19 за двома сценаріями: за менш загрозливим очікується, що рівень бідності за абсолютним критерієм зросте з 27,2 до 43,6 відсотка, за більш загрозливим сценарієм очікується, що рівень бідності за абсолютним критерієм зросте з 27,2 до 50,8 відсотка. Таких висновків дійшли експерти з ЮНІСЕФ (дитячий фонд ООН) у своєму звіті “Боротьба з COVID-19 в Україні: початкові оцінки впливу на бідність”, передає УНН.

“Ми оцінили потенційний вплив COVID-19 на монетарну бідність через її вплив на доходи домогосподарств. Ці прогнози базуються на останніх доступних мікроданих (за 2018 рік). Використовується національне визначення бідності за абсолютним критерієм (еквівалентні витрати нижче фактичного прожиткового мінімуму). Ми розглядаємо два сценарії:

• менш загрозливий — на основі офіційних останніх макропрогнозів Кабінету Міністрів України (станом на 29 березня 2020 року) і з урахуванням планів щодо підвищення пенсій (оголошених Міністерством соціальної політики);

• більш загрозливий — на основі більш песимістичних прогнозів зменшення ВВП, розроблених МВФ, і впливу на ринок праці (регіональних прогнозів МОП)”, — йдеться в звіті.

За даними звіту, згідно з менш загрозливим сценарієм очікується, що у зв’язку із COVID-19 бідність за абсолютним критерієм у 2020 році зросте на 5,8 відсоткового пункту (з 37,8 відсотка до 43,6 відсотка) порівняно з 2019 роком.

Згідно з більш загрозливим сценарієм очікується, що у зв’язку із COVID-19 бідність за абсолютним критерієм у 2020 році зросте на 13 відсоткових пунктів (з 37,8 відсотка до 50,8 відсотка) порівняно з 2019 роком.

Як повідомляв УНН, Організація Об’єднаних Націй закликала світову спільноту виділити 6,7 млрд доларів США на допомогу бідним країнам, оскільки якщо їм не допомогти, через пандемію COVID-19 можуть початися конфлікти, голод і злидні у всьому світі.

Саша Картер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/482661.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua