Програма ООН із відновлення та розбудови миру оголосила про початок конкурсу бізнес-грантів на сході України

02 апр, 15:09

Участь у конкурсі грантів можуть взяти підприємства з підконтрольних уряду територій Донецької та Луганської областей, а також районів Запорізької області вздовж узбережжя Азовського моря.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу оголошує конкурс бізнес-грантів для створення, відновлення та розширення мікро-, малих та середніх підприємств на підконтрольних уряду України територіях Луганської та Донецької областей, та в окремих районах та містах Запорізької області уздовж узбережжя Азовського моря. Метою програми є відновлення або посилення ділової активності, зниження напруги на ринку праці та забезпечення розвитку секторів економіки, які є критично важливими для подальшого економічного розвитку регіону. Загальна сума грантового пулу, який буде розподілено протягом 2019-2020 років, становить 2,48 млн. євро.

Більше чверті грантів будуть направлені на розширення сільського господарства, зокрема у секторах виробництва зернових та олійних культур, яловичини та коров'ячого молока, м'яса домашньої птиці та яєць, вирощування овочів та фруктів.

Максимальна сума одного гранту - до 6,500 євро в гривневому еквіваленті. Підприємці, які отримають грант, мають зробити власний внесок у реалізацію бізнес-плану (у грошовій чи іншій формі, наприклад, безоплатною працею, наданням обладнання, приміщення тощо) у розмірі не менше 25% від вартості гранту.

Грантоотримувачі будуть зобов'язані впровадити свої бізнес-плани протягом 60 днів після отримання коштів, вести підприємницьку діяльність відповідно до параметрів бізнес-плану та законодавства України, та подавати звіти згідно з умовами грантових угод. Процес впровадження ретельно контролюватиметься Програмою ООН із відновлення та розбудови миру.

Для участі в конкурсі охочі повинні:

заповнити онлайн заявку;
надати підтвердження постійного місця проживання (паспорт та/чи довідку ВПО) на територіях Донецької та Луганської областей, що контролюються Урядом України, окремих районів та міст Запорізької області вздовж узбережжя Азовського моря;
надати копію довідки про присвоєння ідентифікаційного коду; або виписку/витяг реєстрації ТОВ/СГ/СФГ/ПП.
 
Заявки потрібно подавати до 3 травня 2020 року виключно через он-лайн систему прийому заявок за посиланням www.grant.ccc-tck.org.ua.  Більше інформації за посиланням:  https://bit.ly/33XLFL9.

Грантова програма для підтримки мікро, малого та середнього бізнесу впроваджується на сході України з 2015 року задля економічного відновлення областей, що постраждали від конфлікту, розвитку пріоритетних галузей, сприяння зайнятості населення та створенню нових джерел доходу для населення. В рамках програми у 2015-2020 роках було підтримано 932 бізнес-проєкти та створено понад 2,500 робочих місць.

Додатково:

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/479987.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua