Як вилікувати застуду за допомогою прополісу?

27 мар, 17:55

Якщо ви застудилися або у вас сильний кашель, то вам напевно має допомогти прополіс. Прополіс збирають бджоли. За його допомогою вони заклеюють щілини в своїх вуликах. Також прополіс має лікувальні властивості. Він ефективно захищає від різних вірусів та бактерій. Власне саме через цей продукт бджільництва в вуликах завжди можна спостерігати стерильну чистоту.

Прополіс може принести людині також велику користь. Він відмінно допомагає усунути сильний кашель. На основі прополісу люди навчилися робити різні настоянки, що мають лікувальний та захисний ефект.

Протипоказання


На жаль, не всі можуть використовувати прополіс. Деяким він категорично заборонений для застосування.

Якщо ж на початковій стадії ніякої шкоди прополіс вам не завдав, то можна і далі приймати його щодня. Це прискорить процес одужання. Кашель почне відступати від вашого організму. Симптоми застуди почнуть поступово зникати. І ви знову почуватиметеся набагато краще.

Лікування прополісом


Як же використовувати прополіс з лікувальною метою? Спочатку треба придбати спиртовий розчин прополісу. Його можна легко купити у будь-якій аптеці або у пасічника. Є декілька способів, як можна застосовувати ці ліки з користю.

Більшість рекомендацій - це змішувати кип’ячене молоко і розчин прополісу. Молоко, поєднуючись з прополісом, утворює ефективні ліки від застуди та кашлю. Спочатку потрібно трохи підігріти молоко. А далі в склянку потрібно додати невелику кількість розчину прополісу. Все це необхідно перемішати, після чого випити.

Приймати ці ліки потрібно щодня до тих пір, поки хвороба не буде переможена. Вживати потрібно 3 рази в день після їжі, щоб ефект був набагато сильніший. Якщо ви використовували прополіс декілька днів, а він ніяк не допомагає, то ваша хвороба носить важкий або застарілий характер. В цьому випадку краще всього звернутися до свого лікаря. Він повинен назначити вам курс лікування, який допоможе вам видужати.

Відомий ще один спосіб лікування прополісом. Для цього потрібно придбати прополіс та рослинну олію. Невеликий шматочок прополісу потрібно покласти в холодильник або морозильник. Як тільки прополіс затвердіє, його подрібнюємо на маленькі шматочки за допомогою тертки. Після нагріваємо рослинну олію. Як тільки олія стане гарячою, в неї слід додати шматочки прополісу. Усю суміш настоюємо не менше години. Після потрібно процідити цю суміш. Якщо ви все зробили вірно, то олія з додаванням прополісу готова. Розчин потрібно поставити в холодильник.

Таку олію можна використовувати по-різному. Нею можна змащувати носові пазухи. Краще за все це робити перед сном. За допомогою ватних паличок наносимо олію на внутрішні стінки носа. Це допоможе вам одужати.

Прополісну суміш з олією можна намащувати і на груди. Вона чудово зігріває. Якщо застосовувати цю процедуру щодня, то можна в найкоротші терміни позбавитися від усіх проявів кашлю.

Олію можна тримати в холодильнику дуже довгий час. Вона практично не псується, тому її зручно зберігати.

Рекомендуємо завжди мати в запасі ці корисні природні ліки. Будьте здорові!

Автор матеріалу - https://pasikaoleksu.com.ua/


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/479636.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua