Міністр розвитку економіки та лідер промислової спільноти радяться щодо недопущення спаду економіки під час епідемії коронавірусу

26 мар, 15:38

Нинішня ситуація посилення світової, внутрішньої соціально-економічної, фінансової кризи,  пандемії у зв’язку з хворобою COVID-19 вимагають від України об’єднання зусиль влади і структурованих ділових організацій, експертів, науковців, злагоджених,  системних та оперативних дій. Такої думки дійшли міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко та президент УСПП Анатолій Кінах після нещодавньої зустрічі.  

Сторони разом переглянули підготовлений Антикризовою радою громадських організацій у складі близько ста профільних об’єднань, експертів та наукових закладів та УСПП системний документ «Пріоритетні заходи 2020:  промисловий пакет» та пакет невідкладних антикризових заходів у зв’язку з епідемією коронавірусної інфекції COVID-19, який був оперативно підготовлений та надісланий  в КМУ 19 березня.

«Основну увагу в документах приділено недопущенню спаду економіки в період епідемії коронавірусу, а також  деіндустріалізації країни; необхідності термінового формування центральних органів виконавчої влади, перш за все – міністерства промислової політики та інновацій; посиленню галузевих та функціональних напрямків діяльності КМУ. В кризові моменти, як ніколи, актуальним є доступ виробників до кредитних ресурсів,  і Національний банк разом з урядом при участі парламенту мають створити програмні умови  для цього», – розповів Анатолій Кінах.

Біли розглянуті питання підвищення платіжного попиту внутрішнього ринку на базі цільових програм, інфраструктурних проектів, таких, як модернізація рухомого складу «Укрзалізниці»,    технічно і економічно обгрунтовані програми імпортозаміщення і локалізації виробництв з метою завантаження вітчизняних заводів тощо.

Анатолій Кінах та Ігор Петрашко обговорили роботу новоствореного Координаційного центру з питань промисловості на чолі з Прем’єр-міністром України, ефективність якого залежить від якості діалогу уряду та промислової спільноти, експертів. Сторони погодитись, що з початку епідемії промисловці, підприємці і роботодавці проявляють себе соціально відповідальними громадянами, активно допомагають медичним закладам та місцевим громадам справитись з ситуацією,  перемогти хворобу.

«Ми погодилися, що лише спільними зусиллями, сконсолідованими діями  влади і структурованого громадянського суспільства можна подолати епідемію, соціально-економічну кризу, вийти на економічне зростання, домогтися нової якості життя українців», – підсумував лідер промислової громади. 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/479582.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua