МАУ зупинила виконання регулярних рейсів

18 мар, 15:42

У вівторок, 17-го березня, авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» зупинила виконання регулярних рейсів по всій маршрутній мережі на виконання Указу Президента України і рішення Ради національної безпеки і оборони України про тимчасове обмеження перетину державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України вірусу COVID-19.

17-го березня Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID- 19)», яким передбачена, зокрема, кримінальна відповідальність за порушення санітарно-епідеміологічних норм в період карантину.

Авіакомпанія МАУ, як відповідальний авіаперевізник, скасувала близько 2 тисяч регулярних рейсів попередньо на період з 17-го березня по 3-е квітня 2020 року.

Аби повернути додому стільки українських громадян, скільки дозволяла технічна можливість, 17-го березня авіакомпанія ввела до розкладу і виконала 11 додаткових міжнародних рейсів.

О 16:01 17-го березня в Києві приземлився крайній регулярний рейс авіакомпанії, який прибув з Нью-Йорка. На цьому програма виконання регулярних рейсів МАУ до закінчення карантину в Україні завершена. Всі регулярні рейси виведені з розкладу на встановлений розпорядженням Уряду період; продаж квитків на них повністю припинено.

Авіакомпанія повною мірою усвідомлює масштаб незручностей, які відчувають пасажири вимушено скасованих рейсів. Якби не обставини непереборної сили – форс-мажор, також закріплений законодавством України у вівторок, 17 березня 2020 року – МАУ ніколи не зупинила б польоти.

Також МАУ розуміє глобальний масштаб пандемії та її негативні наслідки для всієї світової авіаційної індустрії та суміжних сфер економіки.

З метою максимально пом'якшити наслідки вимушеного скасування рейсів МАУ гнучко працює з пасажирами і пропонує на їх вибір різні опції вирішення проблеми – від перенесення дат вильоту на більш пізні терміни до повного повернення вартості квитка.

Чартерні рейси на повернення туристів до України будуть виконані в повному обсязі відповідно до угод з туроператорами і з дотриманням всіх необхідних санітарних заходів.

Наразі діяльність авіакомпанії призупинено. 35 літаків, що складають парк МАУ, знаходяться на стоянках в базовому аеропорту «Бориспіль». З 17-го березня 90% співробітників авіакомпанії знаходяться в неоплачуваних відпустках.

Водночас, о 17:00 17-го березня розпорядженням Державної авіаційної служби України (НОТАМ), як виняток, авіаперевізникам дозволені польоти для перевезення осіб, які прямують з метою забезпечення захисту національних інтересів або виконання міжнародних зобов'язань, повернення українських громадян до України та вивезення іноземних громадян з України, а також – перевезення представників дипломатичних і гуманітарних місій.

У зв'язку з цим МАУ взаємодіє з дипломатичними місіями України за кордоном з метою організації рейсів для повернення українців додому і готова мобілізуватися в стислі терміни і виконувати на замовлення Уряду України такі спеціалізовані рейси.

На сайті авіакомпанії розміщена форма зворотного зв'язку для пасажирів. Протягом найближчих кількох годин буде активована опція реєстрації для пасажирів з квитками на рейси, які були вимушено скасовані МАУ. Всі заявки будуть оброблені авіакомпанією з метою планування і організації спеціальних рейсів, програма виконання яких наразі відпрацьовується.

Прес-служба авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України»


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/479076.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua