У січні пенсії отримали понад 632 тисячі пенсіонерів з числа ВПО

25 фев, 18:00

У січні 2020 року пенсії отримали понад 632 тисячі пенсіонерів з числа внутрішньо переміщених осіб. Загальна сума виплачених пенсій склала 3 млрд гривень. Про це комітету ВР із питань соціальної політики та захисту прав ветеранів повідомили у Пенсійному фонді України, передає УНН.

"За оперативними даними, у січні 2020 року проведено виплату пенсій 632,4 тисячі пенсіонерів з числа внутрішньо переміщених осіб. Загальна сума виплачених пенсій зазначеним особам – 3 млрд грн. Середній розмір пенсії – 4 714, 78 грн", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Пенсійного фонду, у січні 2020 року надійшло 1,3 тисячі звернень від внутрішньо переміщених осіб про проведення виплати пенсій за новим місцем проживання.

Нагадаємо, Верховна Рада України відправила на доопрацювання до парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів законопроект №2083-д про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації права на пенсію, яким спрощується отримання пенсії внутрішньо переміщеними особами та пенсіонерами, які залишаються на тимчасово окупованих територіях.

Антоніна Карташева

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/477737.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua