Понад 60% американців вважають, що Трампа переоберуть на пост президента - опитування

24 фев, 18:00

Понад 60% американців вважають, що Дональд Трамп буде переобраний на пост президента США у листопаді нинішнього року. Про це свідчать опубліковані в неділю результати опитування, яке провели телеканал CBS і дослідницька служба YouGov, передає УНН.

За даними дослідників, 65% зареєстрованих американських виборців кажуть, що Трамп “безумовно” або “ймовірно” здобуде перемогу на виборах у листопаді, при цьому 35% вважають, що він “навряд чи” або “безумовно не” виграє. Понад 90% прихильників Республіканської партії впевнені, що нинішній президент залишиться на своїй посаді на другий термін, більше третини демократів з цим згодні.

Близько 60% респондентів вже визначилися з тим, кого підтримають у листопаді. При цьому тільки 42% прихильників Демократичної партії вирішили, за кого вони будуть голосувати.

Зокрема, жоден з претендентів на місце кандидата в президенти США від Демократичної партії, згідно з опитуванням, не має необхідної підтримки для того, щоб протистояти Трампу. За найпопулярнішого з них — сенатора Берні Сандерса — готові віддати свої голоси лише 27% американців, які впевнені у програші нинішнього господаря Білого дому. Крім того, наголошується в дослідженні, 49% респондентів-демократів переконані, що колишній віце-президент Джозеф Байден зможе виграти у Трампа, а 45% вважають, що на це здатний тільки Сандерс.

Опитування, в якому взяли участь 10 тис. зареєстрованих виборців, проходило з 20 по 22 лютого.

У Мілуокі (штат Вісконсін) 13-16 липня відбудеться національний з’їзд Демократичної партії, де буде названо ім’я суперника Трампа. 59-е вибори президента США пройдуть 3 листопада.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування Morning Consult — сенатор Берні Сандерс випередив інших кандидатів у президенти США від демократів.

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/477650.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua