ЄС продовжив на рік збройне ембарго і санкції проти Білорусі

17 фев, 16:30

Євросоюз продовжив на рік дію збройового ембарго відносно Білорусі, а також обмежувальні заходи проти чотирьох громадян цієї країни. Про це йдеться в заяві Ради ЄС, поширеному в понеділок в Брюсселі, пише УНН.

“Рада вирішила продовжити обмежувальні заходи проти Білорусі на один рік, до 28 лютого 2021 року”, — наголошується в ньому.

У документі пояснюється, що Брюссель продовжив дію ембарго на поставки зброї і поліцейської спецтехніки, а також візові обмеження проти чотирьох білоруських силовиків “у зв’язку з нерозкритими зникненнями двох опозиційних політиків, одного бізнесмена і одного журналіста в 1999-2000 роках”.

Перший блок візових санкцій щодо Білорусі і її президента Олександра Лукашенка ЄС ввів в зв’язку з порушеннями прав людини ще в 2002 році. З тих пір пакет рестрикцій неодноразово переглядався, а їх дія тричі заморожувалося. Однак в лютому 2016 роки ЄС частково зняв санкції з республіки, які діяли понад 13 років. Брюссель не став продовжувати обмежувальні заходи проти 170 білоруських чиновників, включаючи Лукашенко, і трьох компаній, однак ембарго на поставки зброї і поліцейської спецтехніки, а також візові обмеження проти чотирьох білоруських силовиків були залишені в силі терміном на 12 місяців.

Додамо, що колишній боєць спецслужб Білорусі розповів, як знищували опозиційних Лукашенко міністрів.

Олексій Супрун

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/477222.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua