Крани-маніпулятори: види, характеристики, застосування

11 фев, 13:53

Кран-маніпулятор – це спецтехніка, яка складається з підйомного крана і вантажного автомобіля. Маніпуляторна установка встановлена на шасі вантажного автомобіля, а техніка широко застосовується для виконання будівельних, ландшафтних, земельних робіт. Перейшовши за посиланням https://modus.kiev.ua/catalog/knuckle-boom-cranes/, можна ознайомитися з видами кранів-маніпуляторів і підібрати підходящу модель з урахуванням цільового застосування.

Головні переваги та технічні характеристики

До основних переваг крана-маніпулятора відноситься наступне:

• компактні габаритні розміри;

• мобільність;

• вільне пересування по дорогах;

• тривалий експлуатаційний термін;

• надійність і міцність конструкції;

• багатофункціональність;

• просте і зручне управління.

Це універсальна спецтехніка, яка широко застосовується у будівництві та для виконання дорожніх робіт. При виборі моделі необхідно звертати увагу на такі технічні характеристики, як максимальний виліт стріли, потужність і продуктивність установки, вантажний момент, тип управління, особливості конструкції та розташування крана.

Вибрати кран-маніпулятор можна на сайті https://modus.kiev.ua/, де представлений великий вибір надійних і функціональних установок за доступною вартістю і з гарантією від офіційного виробника. Залежно від маси і габаритів крани-маніпулятори бувають легкі, середні, важкі і спеціального призначення.

Як вибрати кран-маніпулятор?

При виборі моделі спецтехніки слід звертати увагу на вантажний момент. В залежності від цього показника установка буває масою до однієї тонни, від 1 до 10 тонн, важкі (більше 10 тонн). Також слід враховувати максимальний виліт стріли і загальну вантажопідйомність. Наприклад, моделі середньої ваги забезпечують плавний підйом стріли та якісну систему безпеки.

Вибираючи кран-маніпулятор, рекомендується враховувати такі фактори: характеристики та масу вантажу, обсяг вантажоперевезень, умови місцевості і вимоги щодо розміщення вантажу. При роботі з цим видом техніки необхідно дотримуватись правил техніки безпеки, щоб уникнути ризику отримання травм.

Кран-маніпулятор повинен бути встановлений на важкий транспортний засіб. При цьому маневреність забезпечує двоколінна стріла, а шасі – високий рівень вантажопідйомності. Компактні установки зі спрощеною системою управління і невеликими габаритними розмірами відрізняються маневреністю, широко застосовуються для перевезення будівельних матеріалів та монтажу плит.

Вдосконалені гідравлічні маніпулятори оснащені одноколінной стрілою, що дозволяє піднімати і переміщати вантажі більшої ваги порівняно з технікою з двоколінною стрілою. Головними перевагами цієї серії машин є висока вантажопідйомність, продуктивність, якісна система безпеки, інноваційне зручне управління, довговічність і міцність конструкції.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/476875.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua