ЄС виділив 900 млн євро на гуманітарну допомогу у світі

21 янв, 16:30

Європейська Комісія затвердила бюджет на допомогу країнам, які страждають від гуманітарних криз, у розмірі 900 мільйонів євро. Кошти виділені на 2020 рік для понад 80 країн. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Більша частина грошей - близько 400 мільйонів євро - буде спрямована на різні програми в Африці, для допомоги населенню Близького Сходу направлять 345 мільйонів євро. Країни Азії та Латинської Америки отримають 111 мільйонів євро.

Значна частина допомоги ЄС у 2020 році буде спрямована на підтримку людей, що страждають від тривалого конфлікту в Демократиній республіці Конго та недоїдання в регіоні центральної Африки. Також допомогу отримають особи, переміщені внаслідок конфліктів в Південному Судані, Центральноафриканській республіці та в басейні озера Чад.

На Близькому Сході фінансування ЄС буде направлено для розв'язання кризи в Сирії та допомоги біженцям з цієї країни, а також для допомоги населенню Ємену.

"Хоча конфлікт залишається головною причиною голоду і переселення, його вплив значно погіршився через зміни клімату. Європа несе відповідальність, щоб демонструвати солідарність та підтримку тих, хто її потребує. Наша допомога залежить від повного гуманітарного доступу, щоб організації, що надають допомогу, могли виконати свою життєво важливу роботу", - сказав уповноважений ЄС з питань управління кризами Янез Ленарчич.

Нагадаємо, обсяги нелегальної міграції до ЄС у 2019 році були найнижчими за сім років.

Денис Масліков

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/475541.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua