Скалецька: з квітня фінансуватимуть ті лікарні, де можуть надати необхідну допомогу

21 янв, 09:15

З 1 квітня 2020 року фінансування будуть отримувати ті лікарні, що мають необхідне обладнання та можуть надати необхідну послугу, у той час як інші – перепрофілюють. Про це в інтерв’ю для видання "Сегодня" повідомила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, передає УНН.

"З 1 квітня ті лікарні, де надається допомога пацієнтам, будуть фінансуватися. Лікарні, де допомога не може надаватися, бо немає необхідного обладнання, куди пацієнти не приходять – чи доцільно витрачати фінанси на такі заклади? Такі заклади мають пройти перепрофілювання і стати такими, куди пацієнти прийдуть", - розповіла Скалецька.

За її словами, українці часто потребують саме тих видів допомоги, що не можуть надати у достатній кількості медзакладів.

"Для громадян це, можливо, зміна маршруту. Щоб краще розуміти, скільки пацієнтів потребують якого виду допомоги, надання медпослуг на вторинній ланці буде надаватися через лікаря первинки", - повідомила міністр.

Нагадаємо, уряд ухвалив Програму медичних гарантій, у зв’язку з чим з 1 квітня 2020 року змінюється система фінансування системи охорони здоров’я.

Наталія Рябцева

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/475493.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua