#KyivNotKiev: міжнародний аеропорт Катару змінив написання назви української столиці

18 ноя, 16:30

Міжнародний аеропорт Катару Хамад виправив на своїй офіційній інтернет-сторінці написання столиці України з Kiev на Kyiv. Про це повідомляється на сторінці у Facebook посольства України в Катарі, передає УНН.

“Гарні новини! Завдяки проведеній Посольством роботі в рамках заходів #CorrectUA міжнародний аеропорт Хамад (Hamad International Airport) в Державі Катар виправив на своїй офіційній інтернет-сторінці написання нашої столиці м.Київ. Відтепер маємо Kyiv!”, — написали у посольстві, та додали гештег #KyivNotKiev.

Нагадаємо, вже ряд країн та аеропортів приєднались до флешмобу щодо виправлення написання назви міста Київ латиницею, а саме Kyiv замість російського написання Kiev. Серед учасників флешмобу #KyivNotKiev: два міжнародні аеропорти Казахстану, міжнародний аеропорт Бен-Гуріон, міжнародний аеропорт Торонто, один з найбільших аеропортів Данії, аеропорт Таллінна, міжнародний аеропорт Тіват у Чорногорії, аеропорт Відня, Риму та багато інших.

Зокрема, флешмоб підхватили авторитетні ЗМІ, серед яких, зокрема, The Wall Street Journal, The Telegraph та The Washington Post.

Флешмоб був запущений активістами та підтриманий багатьма чиновниками, зокрема, співробітниками дипломатичних місій та МЗС України. Зокрема, голова МЗС України Павло Клімкін у жовтні минулого року заявив, що “радий бачити, що ВВС пише Kyiv, а не Kiev”.

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/471804.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua