Наступного року МОЗ змінить фінансування роботи лабцентрів

15 ноя, 16:30

Наступного року Міністерство охорони здоров’я планує оптимізувати роботу лабораторних центрів і змінити порядок фінансування цих установ. Про це заявила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька під час засідання парламенту під час Години запитань до уряду, передає кореспондент УНН.

“Законопроектом, який буде поданий, передбачається необхідність створення нової мережі закладів, котрі будуть здійснювати епідемічний контроль, епідемічний нагляд. Це перегляд усіх закладів системи, які на сьогодні існують. Є досить рутинна робота з регіонами, як реорганізувати, оптимізувати, оскільки вони не виконують свою функцію для держави”, — зазначила Скалецька.

За її словами, лабораторні центри будуть передаватись місцевим владам, а МОЗ буде фінансувати не заклади, а купувати послуги в них з проведення лабораторних досліджень.

При цьому вона додала, що після реорганізації СЕС і передачі її функцій Держпродспоживслужбі проблеми в сфері епіднагляду тільки загострились. Зокрема, фахівці працюють на застарілому обладнанні.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України повідомило про 23 випадки захворювання на дифтерію.

Марія Мамаєва

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/471661.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua