Вчені попереджають про нову загрозу людству, викликану глобальним потеплінням

30 окт, 17:00

Австралійські вчені з Університету Монаша (Monash University) б'ють на сполох, тому що глобальне потепління може призвести до зростання захворювань, викликаних недоїданням через вплив тепла. Про це пише EurekAlert!, передає УНН.

Хоча добре задокументовано, що глобальне потепління побічно призведе до збільшення числа тих, хто недоїдає в результаті загрози рослинництву і погіршення продовольчої безпеки, в зазначеному в статті першому в світі подібному дослідженні було проаналізовано зв'язок між впливом тепла і збільшенням числа тих захворювань, що недоїдають.

Так, група дослідників на чолі з доцентом кафедри екологічної епідеміології та біостатистики в Школі громадської охорони здоров'я та профілактичної медицини Юмінгом Гуо, проаналізували дані щоденної госпіталізації, що охоплюють майже 80% населення Бразилії в період з 2000 по 2015 рік.

Експерти вивчили зв'язок між середньодобовими температурами і госпіталізацією в зв'язку з недоїданням відповідно до Міжнародної класифікації хвороб.

Дослідники виявили, що на кожні 1 C середньодобового підвищення температури в спекотну пору року число госпіталізацій через недостатнє харчування зростало на 2,5%.

"Зв'язок між підвищенням температури і госпіталізацією в зв'язку з недоїданням був найбільшим для людей старше 80 років і тих, хто у віці від 5 до 19 років. За нашими оцінками, 15,6% госпіталізацій з недостатнім харчуванням можна пояснити тепловим впливом протягом періоду дослідження", - заявили вчені.

У дослідженні говориться, що підвищення температури може викликати захворювання через недоїдання декількома шляхами:
- зниження апетиту;
- провокуванням збільшення споживання алкоголю;
- зниженням мотивації або здатності робити покупки і готувати;
- збільшенням недоїдання, що може привести до госпіталізації;
- погіршенням вже порушеного травлення у людини за рахунок збільшення шлунково-кишкової захворюваності.

Крім того, дослідження, опубліковане в PLOS Medicine 30 жовтня, висвітлює зростаючу проблему недоїдання в результаті глобального потепління.

"Зміна клімату є однією з найсерйозніших загроз для скорочення масштабів голоду і недоїдання, особливо в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. Згідно з оцінками, зміна клімату призведе до зниження доступності продовольства в світі на 3,2% і, таким чином, до 2050 році стане причиною приблизно 30 тис. смертей, пов'язаних зі зниженою вагою", - йдеться в доповіді.

Як повідомляв УНН, згідно спостереженням вчених, сучасні темпи глобального потепління найбільш високі за 2000 років.

Саша Картер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/470669.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua