Українських школярів почали навчати тактичній медицині за стандартами НАТО

21 окт, 18:00

У Рівному вперше в Україні пройшов позашкільний захід, на якому учнів залучили до здобуття навичків тактичної медицини за стандартами НАТО. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію пресслужби Міноборони України.

У Рівному за участю понад 150 школярів відбувся флешмоб з показового й масового проведення серцево-легеневої реанімації на манекенах. Мета заходу — донесення до населення інформації про важливість набуття навичок з домедичної допомоги в сучасному світі. Захід відбувся в рамках впровадження з 1 жовтня 2019 року в освітніх закладах міста курсу з тактичної медицини “Умій врятувати життя”.

“Кожна людина повинна вміти надати домедичну допомогу потерпілому. Нашу ініціативу підтримала міська влада й виділила фінансування, закупила навчальні манекени, турнікети та бандажі. Тепер впроваджуємо в школах навчальні курси з тактичної медицини за стандартами НАТО”, — розповіла голова ГО “Рівне-Такмед” Тетяна Воронцова.

Варто зазначити, що Рівне стало першим містом в Україні, де в рамках позашкільної освітньої програми стартував курс тактичної медицини для школярів.

Тетяна Юдіна

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/470100.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua