ФАО продовжує підтримувати мешканців прифронтових територій

09 окт, 15:18

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН доставила мешканцям Донецької та Луганської областей 330 тон корму для тварин.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) продовжує піклуватися про вразливі сім’ї, що проживають вздовж «лінії розмежування». У рамках проекту «Надзвичайна підтримка засобів до існування сільського населення Донецької та Луганської областей вздовж “лінії розмежування”», що фінансується Центральним фондом реагування на надзвичайні ситуації ООН, 2200 сімей отримали по 150 кг корму для тварин: 75 кг дробленої пшениці та 75 кг дробленої кукурудзи. Роздача корму для тварин проходила наприкінці вересня – на початку жовтня у 35 віддалених селах Донецької та Луганської областей.

«Цей проект є частиною зобов'язань ФАО щодо підтримки сімей, які займаються сільським господарством у важкодоступних районах, - сказала Мара Лопес, координаторка програм ФАО в Україні. - Отримані корми для тварин забезпечують потреби домогосподарств та збільшують їхню спроможність у веденні тваринництва. Крім того, надані корми підтримають сім’ї у підготовці до зими 2019-2020 рр. Це втручання є надзвичайно важливим та доповнює резерви домогосподарств для стабільного виробництва продовольства».

Одна із отримувачів корму – 78-річна Марія із Новолуганського. Від початку збройного конфлікту в її будинок влучило 2 снаряди. Марія саме була всередині, однак через погнуті двері та обвалені стіни не могла вийти з дому, доки її не звільнили з-під завалів.

Жінка розповідає, що саме тоді тільки підросли і почали нестися кури, але вони не вижили під час обстрілів. Та попри все, Марія каже, що має всього вдосталь, адже вирощує біля дому овочі та фрукти. Тільки поле, що далі від дому, не може обробляти – заміноване.

«А ще в мене качечки є, і кури. 10 качок і 15 курей, – розповідає Марія. – Мені вистарчає. Якщо залишаються яйця - ділюся з рідними і сусідами. На корм грошей треба багато... То я купляю корм на 1000 грн, а потім живу з яєць: продала десяток, та й є за що хліб купити. Ці шість мішків корму, які ви мені надали, дуже для мене цінні. Дякую!».

Корм для тварин, який отримали мешканці прифронтових територій, може бути використаний для будь-якого виду тварин (корів, свиней, овець, кіз, птиці/кроликів).

Загалом протягом 2015-2019 років ФАО надала підтримку близько 47 000 домогосподарствам, розташованих уздовж «лінії розмежування», доставивши різні сільськогосподарські ресурси, такі як молодняк птиці та кроликів, корми для тварин, насіння рослин, системи поливу та інше.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/469403.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua