Чернівецька ОДА отримала технічну документацію для українсько-литовського проекту в області

27 сен, 14:37

В Посольстві України в Литві відбулася церемонія передачі проектно-кошторисної документації по українсько-литовському проекту реконструкції каналізаційних очисних споруд у м Заставна Чернівецької області.  Напередодні делегація УСПП, очолювана його президентом Анатолієм Кінахом, та Чернівецької ОДА прибула до Вільнюса.

З вітальним словом виступили Надзвичайний і Повноважний Посол України в Литві Володимир Яценківський, представник МЗС Литви Гвідас Керушаускас, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, президент ТПП Вільнюса Сігітас Леонавічюс та ін.

Організація OPENEUROPE і Державне підприємство «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» вручили технічну документацію  делегації Чернівецької обласної державної адміністрації. Нагадаємо, її розробку профінансувало МЗС Литви в рамках двостороннього співробітництва з Україною.

Партнерами в Україні виступили УСПП та OPENEUROPE.

Очисні споруди модульного типу (литовські технології) можуть бути встановлені в м.Заставна в цьому чи наступному році. Вони на 100% забезпечать потреби мешканців міста.

Подібний проект - не перший, який реалізується в рамках діяльності українсько-литовської ділової ради, співпраці УСПП, OPENEUROPE з литовською стороною. Так, в Авдіївці (Донецька область) триває реконструкція місцевої школи №2 - кошти виділено МЗС Литви. Впродовж 2019 року відбулося 3 семінари в Києві, Херсоні та Житомирі, присвячених використанню біомаси в енергетиці, очищенню води тощо, на яких литовські спеціалісти ділилися досвідом із українськими підприємцями та експертами.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/468666.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua