Уряд має вийти на програмні принципи системної роботи

04 сен, 15:10

Переконлива перемога на президентських виборах Володимира  Зеленського, наявність в парламенті монокоаліції, швидке та впевнене призначення уряду молодих фахівців  – все це разом свідчить про величезний шанс реально поміняти якість державної влади, домогтися консолідації суспільства, об’єднання його різних верств навколо українських національних інтересів, спрямування синергії всього народу задля  майбутнього відродження країни. Нині ми бачимо безпрецедентну персоніфікацію відповідальності влади за державні справи.  Прийшов момент, коли президентська вертикаль, парламент,  уряд,  політики, структуроване громадянське суспільство мають відійти від загальних  розмов  і сконсолідуватися у конкретній роботі  – за чесну і професійну владу, за економічне піднесення, за зростання якості життя людей. Таку думку в ефірі одного з телевізійних каналів висловив президент УСПП Анатолій Кінах. 

«Новий уряд має вийти на програмні принципи системної роботи: зробити аудит ситуації  в країні, окремих сферах економіки і соціального життя, підготувати програми і стратегії, виходячи з пріоритетів держави, її національних інтересів, і далі чітко слідувати непростим шляхом щоденного, інколи рутинного виконання цих програм. Не можна повторювати помилки попереднього уряду, який захоплювався переможними реляціями з приводу незначних досягнень, нехтував живими зв’язками з громадянським суспільством, експертною спільнотою», – наголосив глава УСПП.

Він підтримав вимогу президента країни до уряду зайнятися зниженням тарифів на послуги  ЖКГ, перш за все, на природний газ. На його думку, зрівняння цін на імпортний  та газ внутрішнього видобутку мало включити ще один компонент – врахування реальних доходів населення, зарплат та пенсій в країні. Вже нині борги населення за комунальними платежами складають близько 60 млрд. грн., і якщо в Європі доля «комуналки» у доходах середньостатистичної сім’ї добігає 25-27%, то в Україні це 60-70%. Такі перекоси є неприпустимими, списувати все на колишні вимоги МВФ є невиправданим, оскільки перед фахівцями фонду напряму питання неспроможності населення розрахуватися за газ ( а тому – тепло, електроенергію) урядовці не ставили. А.Кінах переконаний, що резерви для зниження тарифів за  комунальні послуги в країні є, і можливість, політична воля це зробити буде однією з ознак дієздатності нового уряду.  

Лідер промислової спільноти підкреслив, що промисловці готові підставити уряду свої плече, запропонувати свої напрацювання, об’єднати зусилля задля реалізації пріоритетних програм у різних сферах економічного  життя. «Моніторити дії уряду, бути в пригоді у разі реалізації першочергових перспективних програм – таким ділова спільнота вбачає своє завдання», – наголосив Анатолій Кінах.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/467290.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua