У м. Рівному нідерландська компанія розглядає можливість встановити котли на біомасі загальною потужністю близько 30 МВт

28 авг, 15:58

У м. Рівному компанія «Рівнетеплоенерго» у партнерстві із провідним нідерландським виробником твердопаливних котлів «KARA» опрацьовує шляхи заміщення газу біопаливом.

Компанія «KARA Energy Systems» має столітню історію та спеціалізується на обладнанні для виробництва тепла та електроенергії із біомаси. Проекти компанії реалізуються у 25 країнах світу.

Зокрема, розглядається можливість встановити на міських котельнях сучасні твердопаливні котли нідерландського виробництва із дотриманням екологічних норм.

Загальна потужність котлів на трісці складе близько 30 МВт. Обсяг інвестицій – приблизно 8 млн євро.

Потенціал заміщення газу у результаті встановлення твердопаливних котлів – близько 10 млн куб м у рік.

Окрім цього, Рівнетеплоенерго передбачає впровадження інших проектів, а також модернізацію котелень для оптимізації використання газу та його заміщення.

Сукупна сума інвестицій у заплановані проекти може сягнути 12 млн євро.

У результаті всіх ініціатив очікується отримати цілу низку переваг:

Ø  Місто зможе заміщувати до 20 млн куб. м газу у рік та економити десятки млн грн щороку на закупівлі блакитного палива.

Ø  Тепло «не з газу» буде на 10% дешевшим для споживачів. Це стало можливим завдяки впровадженому у 2017 р. стимулюючому тарифу на тепло з альтернативних джерел енергії. Відповідний Закон України від 21.03.2017 №1959-VIII розроблено за безпосередньої участі Держенергоефективності.

Ø  Також твердопаливні котли забезпечать постачання гарячої води впродовж року.

У свою чергу, Голова Держенергоефективності Сергій Савчук зауважив, що встановлення твердопаливних котлів спільно із нідерландською компанією – це продовження вже започаткованої співпраці України та Нідерландів у «чистій» енергетиці. Відповідний Меморандум про партнерство укладено Держенергоефективності із Нідерландським агентством підприємництва (RVO) у 2018 році.

При цьому, щороку Посольство Королівства Нідерландів в Україні, консорціум «Biobased Energy Ukraine» та Біоенергетична асоціація України за підтримки Держенергоефективності організовують візити нідерландських компаній до українських міст із презентацією своїх технологій.

«Переконаний, що намічені плани у м. Рівному щодо заміщення газу буде реалізовано на користь місту та його мешканцям», - прокоментував Сергій Савчук.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/466867.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua