Стала відома дата виконання Україною 14 кроку BEPS

14 авг, 10:30

Конвенція MLI спрощує внесення змін до існуючих двосторонніх угод про уникнення подвійного оподаткування.

8 серпня Україна передала ратифікаційну грамоту на зберігання Депозитарію OECР. Грамота запускає процес набуття чинности Конвенції MLI. Про це повідомили в прес-службі юридичної фірми TOTUM.

Закон про ратифікацію визначає, що Конвенція набирає чинності у перший день після трьох календарних місяців з дати здачі на зберігання Україною своєї ратифікаційної грамоти. Отже, Конвенція набере чинності для України 1 грудня 2019 року.

Конвенція MLI спрощує внесення змін до існуючих двосторонніх угод про уникнення подвійного оподаткування. Завдяки цій конвенції ми виконуємо одразу дві вимоги плану BEPS — 6 та 14 з тих, що Україна зобов'язалась зробити, коли приєдналася до Програми розширеного співробітництва в рамках Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

"Кожен міжнародний документ має багато складних стадій на своєму шляху. З моменту декларування намірів до реального внесення змін до діючих угод іноді проходять роки. Так, до того моменту, як ратифікаційна грамота Конвенції MLI була передана депозитарію, влада мала можливість відтягувати момент її вступу в дію. Але після того, як факт передачі відбувся — маємо три місяці. Це закріплено у законі та Конвенції", — пояснює Ірина Боксер, юрист ЮФ TOTUM.

Як це працюватиме в Україні
За словами Ірини Боксер, MLI конвенція є ефективним інструментом внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування тому, що передбачає не лише правила, які підлягають заміні, але й механізми їх впровадження.

"Фактично Конвенція була створена, щоб стати механізмом скоординованого та ефективного впровадження погоджених змін в усі чинні угоди про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи без необхідності проводити двосторонні переговори щодо перегляду кожної такої угоди", — каже юрист.

Конвенція змінює лише ті угоди про уникнення подвійного оподаткування, які діють між Сторонами, що приєдналися та письмово повідомили Депозитарія OECР про перелік угод, на які будуть розповсюджуватись положення Конвенції.

Зокрема, Конвенцією були внесені зміни до Угод: між Україною та Бельгією, Фінляндією, Францією, Індією, Ірландією, Ізраїлем, Японією, Литвою, Герцогством Люксембург, Мальтою, Польщею, Російською Федерацією, Сербією, Сінгапуром, Словацькою Республікою, Словенією, Швецією, Об'єднаними Арабськими Еміратами, Сполученим Королівствоv Великої Британії та Північної Ірландії.

Инф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/465917.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua