ООН: у 2018 році під час збройних конфліктів вбито або поранено 12 тис. дітей

31 июл, 17:00

У 2018 році понад 12 тисяч дітей постраждали або були вбиті під час збройних конфліктів, що є найгіршим показником за всю історію спостережень. Про це йдеться у доповіді ООН про становище дітей в умовах збройних конфліктів, оприлюдненій 30 липня, передає УНН із посиланням на Радіо Свобода.

За кількістю постраждалих список очолюють Афганістан, Палестина, Сирія та Ємен.

Всього спостерігачі ООН зафіксували 24 тисячі “тяжких порушень” проти малолітніх, включно з використанням дітей як солдатів, сексуальним насильством, викраденнями, нападами на школи та госпіталі. Так ООН повідомили про 933 випадки сексуального насильства щодо дітей обох статей, однак в організації вважають цифру заниженою через відсутність доступу до жертв, їх стиґмування та страх репресій.

ООН також повідомляє про найсерйозніший наразі приклад позбавлення дітей доступу до освіти, та використання військовими шкіл: у Малі 827 шкіл закрили наприкінці грудня 2018 року, тим самим позбавивши змоги навчатися близько 244 тисяч дітей.

У звіті зазначається, що кількість порушень з боку неурядових озброєних груп лишається незмінною, тоді як спостерігається збільшення випадків порушень з боку урядів та урядових сил.

Нагадаємо, раніше ООН заявив, що в Афганістані у першому півріччі загинули понад 1300 мирних жителів.

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/465090.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua