Boeing заявив про рекордні збитки після катастроф літаків 737 MAX

25 июл, 17:30

Американська авіабудівельна компанія Boeing на тлі двох авіакатастроф її літака 737 MAX заявила про рекордні збитки в другому кварталі поточного року. Вони становлять 2,9 мільярда доларів і є найбільшими за всю історію компанії протягом одного кварталу, повідомляє УНН з посиланням на DW і AFP.

Зазначається, що обсяг виручки компанії впав у другому кварталі на 35,1 відсотка - до 15,8 мільярда доларів, що також пояснюється, зокрема, припиненням поставок моделі 737 MAX, яка користувалася найбільшим попитом. До того ж, компанія витратила на виплату дивідендів 1,2 мільярда доларів, що на 20 відсотків більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Крім того, Boeing відтермінував перші польоти нової моделі 777X, яка перебуває у розробці. У компанії пояснили проблемами з двигунами 777X, які постачає компанія General Electric. Також у компанії заявляють, що намагаються вирішити проблеми з програмним забезпеченням літаків 737 MAX, які були пов'язані з обома аваріями 737 MAX.

Минулого тижня авіагігант заявив про плани виділити 4,9 мільярда доларів на компенсації авіакомпаніям за скасовані рейси та затримки з доставкою літаків.

Нагадаємо, відновлення польотів Boeing 737 MAX перенесено на 2020 рік.

Денис Масліков

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/464725.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua