АЧС: Китай збільшить імпорт свинини на 75%

12 июл, 17:30

Протягом наступних 10 років світове виробництво свинини буде поступово скорочуватися. Про це йдеться в звіті продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), передає УНН з посиланням на meatpoultry.com.

Причина - слабкий попит на продукт в країнах, що розвиваються, йдеться у звіті.

"Намагатися стимулювати збільшення виробництва свинини будуть азіатські країни. Однак, бар'єром тому стане поширення африканської чуми свиней (АЧС)", - йдеться у повідомленні.

Прогнозується, що лише за підсумками 2019 року світове виробництво свинини впаде на 5%.

Водночас, світовий імпорт продукту буде зростати. Зокрема, до 2020 року Китай збільшить ввезення свинини в країну на 75%, у порівнянні з показниками 2018 року, до 2,1 млн тонн.

Як повідомляв УНН, вірус африканської чуми свиней вперше був зафіксований у Китаї торік. Експерти кажуть про глобальну загрозу, оскільки саме в Китаї зосереджено близько половини світового поголів'я свиней. Країна виробляє 50% всієї свинини у світі і є головним її споживачем.

В Україні ж АЧС також не вщухає вже понад 6 років. За словами депутата Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і брак компетентних кадрів.

Понад те, в Україні фермери масово приховують АЧС, впевнений експерт Микола Бабенко. Причина тому - колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям.

Петро Івасюк

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/463923.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua