ООН: близько 1,3 млрд людей у світі живуть у злиднях

12 июл, 16:30

Близько 1,3 млрд людей у світі живуть в умовах злиднів, з них 663 млн - неповнолітні. Про це йдеться в новій доповіді Програми розвитку ООН (ПРООН), передає УНН з посиланням на дані ООН.

"Найбільш тривожна ситуація виникає у країнах Африки нижче Сахари і в Південній Азії. Індекс злиднів там становить 84,5%. У країнах Європи і Центральної Азії цей показник дорівнює 1,1%. Великий діапазон відзначається всередині регіонів: наприклад, у Південній Африці біднота становить 6,3% населення, а в Південному Судані - 91,9. у Південній Азії та ж картина - від 0,8% на Мальдівах до 56% в Афганістані. З країн Європи і Центральної Азії в Таджикистані індекс убогості досягає 7,4%, а у Вірменії, наприклад, лише 0,2%", - повідомили в ООН.

Передусім страждають найбільш беззахисні люди, включаючи дітей. З 1,3 млрд бідних жителів планети 663 млн - неповнолітні. З них більшість живе у країнах Африки і Південної Азії. У Буркіна-Фасо, Чаді, Ефіопії, Нігерії і Південному Судані близько 90% дітей у віці до 10 років живуть в умовах, які підпадають під визначення "багатоаспектних злиднів".

Автори доповіді провели дослідження в 101 країні світу, включаючи 31 - з низьким рівнем доходу, 68 - із середнім і дві - з високим. Експерти вивчали ситуацію за кількома показниками - враховувався дохід, здоров'я, умови роботи і загроза насильства.

Нагадаємо, за даними ООН, зміни клімату загрожують ефективності боротьби з голодом і бідністю у світі.

Юлія Шрамко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/463916.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua