Майже 120 тис. абітурієнтів зареєструвалися за тиждень вступної кампанії

08 июл, 17:00

Майже 120 тис. електронних кабінетів зареєстрували абітурієнти за перший тиждень вступної кампанії. Про це УНН повідомили у прес-службі МОН.

"За перший тиждень вступної кампанії - 2019 створено понад 70% очікуваної кількості електронних кабінетів: на ранок 8 липня їх зареєстровано 119 тис. 155, з яких активовано 118 тис. 816. Загалом же цього року очікується близько 160 тис. електронних кабінетів", - вказали у міністерстві.

Уже з 10 липня через кабінети вступники зможуть подавати електронні заяви до вишів.

"Цього року створювати електронні кабінети можна буде аж до 30 серпня. Але зверніть увагу: прийом заяв на бакалавра та наскрізного магістра триватиме до 22 липня для тих, хто вступає лише за сертифікатами ЗНО чи творчими конкурсами, складеними з 1 до 10 липня. До 16 липня - для тих, хто вступає на основі співбесіди, вступних іспитів чи творчих конкурсів", – зазначив гендиректор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Окрім того, за перший тиждень надійшло майже 7,5 тис. дзвінків від вступників та їхніх батьків. Також отримано більш як 3,5 тис. електронних звернень. Найчастіше питання вступників стосуються реєстрації електронних кабінетів, термінів вступної кампанії, роз’яснення щодо пільг, видачі документів про освіту.

Нагадаємо, у липні в Україні розпочалася вступна кампанія до вишів.

Юлія Шрамко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/463651.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua