АМКУ дав операторам великої трійки поради щодо 4-тижневої тарифікації

04 июл, 16:30

Антимонопольний комітет України надав трьом операторам мобільного зв'язку - "Київстар", lifecell і "Vodafone Україна" - рекомендації щодо припинення дій щодо встановлення розрахункового періоду пакету послуг у чотири тижні. Про це повідомила державний уповноважений Комітету Марія Процишен на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні після обговорення Антимонопольним комітетом України були надані всім трьом операторам мобільного зв‘язку Київстар, ВФ Україна та лайфселл рекомендації, в яких говориться про необхідність припинення дій, які містять ознаки порушення, передбаченого статтею 1 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції" у вигляді встановлення розрахункового періоду пакету послуг - 4 тижні, що позбавляє споживачів можливості співставлення цін різних тарифних планів з різними розрахунковими періодами, зокрема у кожному тарифному плані/пакеті послуг інформувати споживачів про розрахункову вартість за день, та утриматися від вчинення таких дій з ознаками порушення у майбутньому", - написала Процишен.

Про розгляд та способи виконання рекомендацій, з її слів, оператори повідомлять Комітет у 30-денний період і в АМКУ будуть "оцінювати належність їх виконання".

"А зараз я все-таки сподіваюсь, що найближчим часом оператори відкоригують ситуацію у цій сфері, оскільки всі троє визнали, що є неоднозначності і проблематика в цій площині", - додала державний уповноважений АМКУ.

Нагадаємо, у вересні минулого року в АМКУ повідомили, що перевірять, чи правомірно мобільні оператори великої трійки скоротили розрахунковий період у низці тарифів до чотирьох тижнів.

Юлія Шрамко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/463427.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua