5 дій, які кожен може зробити для боротьби зі зміною клімату

18 июн, 08:40

Ми можемо стати поколінням, що досягне нульового рівня голоду.

Вплив зміни клімату на нашу планету і наше життя не може залишитися непомітним - змінюється температура. Голод у світі зростає і одними з провідних причин є мінливість клімату і екстремальні природні явища. Непередбачувані суворі умови ускладнюють виробництво продуктів харчування, але ми ще можемо все змінити! Ми повинні боротися зі зміною клімату, щоб кожна людина мала доступ до достатньої кількості безпечних продуктів харчування. Кожен з нас може протидіяти зміні клімату.

Ось 5 дій у боротьбі зі зміною клімату, які КОЖЕН може зробити:

1. Дотримуйтеся більш стійкого і різноманітного раціону харчування

Один раз на тиждень спробуйте замінити м'ясні страви вегетаріанськими (наприклад, бобовими, такими як сочевиця, квасоля, горох і нут). Для виробництва м'яса витрачається більше природних ресурсів, особливо води. Мільйони акрів тропічних лісів вирубуються і спалюються для того, щоб звільнити землю під пасовища для худоби. Диверсифікуючи свій раціон, ви можете виявити "древні" культури, такі як кіноа. Існує понад 200 різновидів кіноа, що підходять для вирощування у різних кліматичних умовах!

2. Не викидайте продукти харчування

Щороку третина всіх вироблених продуктів харчування потрапляє у смітник. Це також означає, що ми даремно витрачаємо ресурси (такі як вода, праця, транспорт), витрачені для їхнього виробництва. Купуйте тільки необхідне, заздалегідь складаючи список продуктів і страв, щоб уникнути імпульсивних покупок. Залишки обіду або вечері також можуть бути використані: їх можна заморозити і вжити пізніше або ж використати в якості інгредієнта для іншої страви. Пам'ятайте про різницю між "вжити до ..." і "краще використати до ...". Зрештою, споживайте також некрасиві фрукти і овочі, які в іншому випадку могли б опинитися на смітнику тільки через зовнішній вигляд. Не обманюйте себе, вони такі ж смачні!

Без грунту і води ми не змогли б вирощувати їжу. Однак деякі види продуктів харчування потребують меншого використанні ресурсів, ніж інші. Наприклад, для вирощування 1 кг сочевиці потрібно 1 250 літрів, а от 1 кг яловичини потребує 13 000 літрів! Фото: © ФАО / Карлі Лірсон

3. Використовуйте менше води

Вода є необхідним для життя елементом, і ми не можемо виробляти нашу їжу без неї. Фермери повинні навчитися використовувати менше води для вирощування продуктів харчування. Однак навіть кожен з нас може піклуватися про те, щоб раціонально використовувати воду. Душ замість ванни, вимикання води під час чищення зубів – це ті маленькі кроки, які може зробити кожен. Зменшення харчових відходів також є одним із способів зменшення використання водних ресурсів, які були витрачені для виробництва продовольства. До прикладу, для вирощування одного апельсина потрібно 50 літрів води!

4. Зберігайте наші ґрунти та воду чистими

Деякі побутові відходи є потенційно небезпечними і їх не можна викидати у звичайний сміттєвий бак. Батарейки, фарби, мобільні телефони, медичні препарати, хімікати, добрива, картриджі принтерів і т.д. містять елементи, які можуть проникати в ґрунт і воду, завдаючи шкоди природним ресурсам, необхідним для виробництва продуктів. І не забудьте про пластик! Підраховано, що третина всього пластику, виробленого в світі, потрапляє в наші ґрунти. Зменшення використання одноразового пластику допоможе зберегти наші землі чистими.

5. Підтримуйте місцевих виробників

Наші фермери найбільше страждають від зміни клімату і зараз потребують нашої підтримки найбільше. Купуючи місцеву продукцію, ви підтримуєте сімейні фермерські господарства та малий бізнес у ваших населених пунктах. А також допомагаєте боротися із забрудненням навколишнього середовища, зменшуючи відстані доставок.

Зміна клімату ставить під загрозу засоби до існування мільйонів фермерів. Без них у нас в тарілках не було б їжі, вони наші герої в боротьбі з голодом і потребують нашої підтримки. Фото: © ФАО

Продовольча безпека та зміна клімату взаємопов'язані. Вибір, який ми сьогодні робимо, дуже важливий для майбутнього. Ресурси, які ми використовуємо для виробництва продуктів харчування, стають як ніколи цінними при зміні клімату. Ми всі можемо вжити заходів для боротьби зі зміною клімату, віддаючи належну увагу продовольству, виробництво якого стає все складнішим.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/462379.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua