Іван Сахань: реінтеграція в суспільство бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі - одне з пріоритетних завдань Міністерства у 2006 році

16 фев, 11:35

Одним із пріоритетних напрямків роботи Міністерства у 2006 році міністр праці та соціальної політики Іван Сахань на Колегії назвав адаптацію у суспільство бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

„Дане питання для нас нове, — підкреслив міністр праці, — адже займатися ним Міністерство почало з кінця 2005 року. Та певні здобутки у цьому напрямку уже є: формується нормативна база щодо положень про нічліжні будинки, центри реабілітації людей, які не мають постійного місця проживання, центри їх обліку, створено шість установ державного типу, що надають послуги бездомним людям. Поряд із державними діють десятки благодійних, релігійних та інших закладів. Практично в кожній області було організовано тимчасові центри, які допомогли бездомним людям пережити холоди”.

Міністерство праці та соціальної політики розпочало роботу над створенням системи послуг та закладів, з метою підтримки безпритульних та їх реінтеграції в суспільство, а саме: підготовка фахівців на рівні вимог європейських країн, створення широкої мережі державних реабілітаційних центрів допомоги, організація пересувних соціальних патрулів, що надаватимуть усіляку необхідну допомогу на місці або доставлятимуть людей до центрів.

Днями, за повідомленням Івана Саханя, у місті Чернівцях відбулась міжнародна конференція „Найкращі практики співпраці на місцевому рівні задля розв’язання проблем бездомних громадян: досвід м. Києва та м. Чернівці”, на якій узагальнювали досвід накопичений в Україні та за кордоном.

 Інф. MLSP.GOV.UA

 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/46136.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua