Студентський парламент схвалив законопроект НКЦПФР про накопичувальну пенсію

19 апр, 13:13

Студентський парламент Економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка схвалив 80% голосів присутніх на тематичному засіданні Законопроект НКЦПФР “Про загальнообов’язкову накопичувальну пенсію”. В засіданні взяли участь студенти фінансових та економічних спеціальностей кількох провідних ВУЗів країни.

Законопроект студентам представив Тимур Хромаєв, Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України. Він окреслив демографічні та економічні передумови для введення пенсійної системи 2-го рівня, проінформував про іноземний досвід та альтернативні способи накопичення.

Засідання проходило за сценарієм пленарних засідань Верховної Ради України, й, відповідно, передбачало повноцінний розгляд питання - з секціями запитань-відповідей, виступів, дебатів та, в підсумку, таємного голосування.

Коментар Голови НКЦПФР Тимура Хромаєва:

“Попри наші незаперечні аргументи, й досконалу розробку законопроекту, головною причиною позитивного голосування молодих парламентарів стала невмолима реальність, яка не залишає нам можливостей перекласти рішення й цієї проблеми на наступне покоління. Фахові презентації протягом дискусії сухо констатували очевидні навіть для нефахівців невтішні факти: нація старіє, держава не розвивається, світова конкуренція зростає...

Яке забезпечення буде у майбутніх пенсіонерів? Які гарантії на достойне забезпечення старості ми можемо їм запропонувати? На жаль, поки що, ніяких.

Якщо ми не зможемо вже найближчим часом створити молоді механізми надійних накопичень, ми не зможемо втримати їх в країні. Україна не острів, не для трудових ресурсів. Ці хлопці й дівчата - вільні люди. Вільні в думках, вільні в пересуванні. Вони поїдуть (вже їдуть) туди, де зможуть не тільки заробити, а й відкласти собі на старість.

І у нас не так багато варіантів, і не так багато часу для змін. Хто б не став новим президентом, яких людей ми б не обрали в парламент, хто б не сформував уряд - всім нам треба думати про майбутнє”.

Довідка

Законопроект “Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення” розробляла команда фахівців НКЦПФР більше півтора року за підтримки партнерів: EBRD, USAID, World bank. Законопроект узгоджений з усіма зацікавленими відомствами та міністерствами та чекає на розгляд на засідання Кабінету міністрів України щоб бути переданим до Верховної ради України як урядовий.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/458830.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua