Санофі в Україні представляє інноваційний препарат для лікування діабету 2 типу

18 апр, 11:29

Київ – 15 квітня 2019 року – Санофі в Україні, провідна компанія у сфері охорони здоров’я, представила інноваційний препарат Соліква для дорослих пацієнтів з діабетом 2 типу. Цей препарат є першою в Україні фіксованою комбінацією базального інсуліну та агоніста ГПП-1. Презентація відбулася на конференції з міжнародною участю «Актуальні питання сучасної діабетології», організованій Українською діабетологічною Асоціацією.

За даними МОЗ, в Україні зареєстровано 1,3 млн пацієнтів із цукровим діабетом, з них 1,2 млн мають цукровий діабет 2 типу. 88% пацієнтів з діабетом 2 типу на інсулінотерапії не досягають глікемічного контролю, вже мають ускладнення діабету, що збільшує вартість лікування. Основними причинами цієї невтішної статистики є те, що наявні режими інсулінотерапії асоціюються у пацієнтів з такими неприємними явищами як гіпоглікемія, надлишкова вага та необхідність багаторазових ін’єкцій. 

«Маючи понад сторічну історію розробки препаратів для лікування цукрового діабету, компанія Санофі завжди прагне задовольняти потреби пацієнтів та пропонувати якісні терапевтичні рішення для лікування цього хронічного захворювання. Соліква – це новий підхід до терапії цукрового діабету 2 типу, розроблений з урахуванням сучасних потреб як лікарів, так і пацієнтів». – так коментує появу препарату в Україні Гієм Граньє, директор Санофі в Україні.

Поява інноваційних препаратів на українському ринку для лікування діабету є таким же важливим кроком, як і запровадження електронного реєстру пацієнтів, що потребують інсулінотерапії, та системи реімбурсації ліків. Електронний реєстр фіксує не лише зареєстрованих пацієнтів, а й людей з діабетом, які отримали свій інсулін в аптеці. Таким чином, фінансування йде на реально існуючих пацієнтів, які отримують інсулін за електронним рецептом.

«Одним з важливих елементів системи реімбурсації інсулінів є необхідність досягнення певного рівня компенсації цукрового діабету. На жаль, пацієнти не завжди уважно ставляться до свого здоров’я та досягають визначених їхнім лікарем-ендокринологом показників. Використання інноваційних препаратів дозволить пацієнтам ефективніше контролювати діабет та досягати глікемічних цілей», – зазначила Любов Соколова, д.мед.н., керівник відділу клінічної діабетології ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин імені В.П. Комісаренка НАМН України».

Соліква вирішує задачу глікемічного контролю та демонструє новий рівень компенсації діабету. Також серед переваг препарату – хороша переносимість, особливо з боку шлунково-кишкового тракту, та безпечність для серцево-судинної системи. Цей лікарський засіб є простим у використанні, адже достатньо лише однієї ін’єкції на день.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/458749.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua