Вже у вересні може розпочатися міжнародний проект, спрямований на покращення екологічного стану р.Західний Буг

26 мар, 08:25

Завершено підготовку проекту з управління водними ресурсами Західного Бугу. Він виконуватиметься у рамках Міжнародної водної програми Глобального екологічного фонду.  Про це повідомив заступник Міністра екології з питань європейської інтеграції Микола Кузьо.

Зокрема, проект передбачає здійснення діагностичного аналізу водного басейну річки Західний Буг, проведення екологічного моніторингу, реалізацію низки пілотних проектів, у тому числі, підготовку інвестиційний проектів для покращення екологічного стану ріки, тощо.

«Важливо, що окрім Білорусі та України, до цього проекту також приєднаються Польща та Литва. Оскільки ступінь наближення українського водного законодавства до європейського – високий, то будемо разом реалізовувати цей проект на практиці і чи не вперше будемо говорити із ЄС однією мовою у сфері водного законодавства», - пояснив Микола Кузьо.

Він також зазначив, що проект реалізовуватиметься ЮНЕСКО, ПРООН та ЄЕК ООН. В Україні в  його реалізації також  беруть участь Мінприроди, Держводагентство та новоутворені басейнові ради.

"Загалом проект спрямований на практичне впровадження нового водного законодавства, прийнятого на виконання Угоди про асоціацію із ЄС. Попередньо планується, що його реалізація розпочнеться вже  у вересні нинішнього року", - резюмував Микола Кузьо.

Довідково: Глобальний екологічний фонд (ГЕФ) заснований в 1991 році як незалежний фінансовий механізм надання країнам, що розвиваються, грантів на реалізацію проектів, які позитивно впливають на стан глобального навколишнього середовища і сприяють формуванню сталих джерел доходів місцевого населення. ГЕФ надає гранти на здійснення проектів у таких галузях: біорізноманіття, зміна клімату, міжнародні води, деградація земель, захист озонового шару та стійкі органічні забруднювачі.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/457313.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua