Національний бізнес-рейтинг святкує 15 років діяльності в Україні

12 фев, 12:22

У 2019 році на Національний бізнес-рейтинг чекає знаменна дата — відзначення 15-ліття. Про ключові досягнення у нинішній період, як створювався в Україні об’єктивний рейтинг, про своє ставлення до підприємців-лідерів, програм рейтингування та роботи команди Національного бізнес-рейтингу розповідає голова оргкомітету НБР в Україні Інна Литвинова.

— Інно Валеріївно, я вас вітаю. Дуже дякую за цю зустріч. Пропоную почати з діяльності Національного бізнес-рейтингу на ранньому етапі. Як все було?

— Вважаю, що найважливіший початок нашої діяльності покладено ще у 2000-х. На той час Торгово-промислова палата України випускала журнал, в якому був перелік підприємств, що розгорнули свою роботу на вітчизняному ринку. Минуло чотири роки, і 2004-го редакція започаткувала розділ «Лідер галузі», де повідомлялося про кращі підприємства. Вже певним успіхом є те, що високі результати бізнес-діяльності об’єктів господарювання було визнано. Це підштовхнуло до створення узагальненої, неупередженої концепції оцінювання компаній і створення Національного бізнес-рейтингу.

— Ви постійно перебуваєте у курсі всіх подій і планів. Як ви в цілому оцінюєте роботу Національного бізнес-рейтингу в Україні?

— Показовим є той факт, що й сьогодні ми досліджуємо статистичні відомості, як і тоді. Цифри об’єктивно показують, у якому стані перебуває підприємство. У нас є однозначний девіз, якого ми й дотримуємося: «Істина — у фактах». І я думаю, що ми мусимо робити і робимо те, що приносить користь. Національний бізнес-рейтинг — це колосальна підтримка для українських підприємців, для їх внутрішнього і зовнішнього розвитку.

— У чому полягає подальша перспектива для підприємців, які відзначенні нагородою, званням «Лідер року», «Імпортер / Експортер року»?

— Поки ми будемо дивитися на відзнаку як на фініш успіху, компанія не зможе практично скористатися своїми досягненнями. Кожен бізнес існує лише за умови постійного розвитку. Слід звільнитися від поняття сталості. Тобто бізнес не може завжди залишатися на одному й тому самому рівні. Фактично, щоб змінюватися, необхідно черпати нову інформацію, триматися на хвилі бізнесових подій, бути в курсі сучасних економічних тенденцій, ставати публічним (реклама, PR-кампанії). Це та багато іншого дає Національний бізнес-рейтинг підприємствам, що здобули лідерські звання.

C:\Users\VolynchenkoM\Desktop\фото\IMG_3359.jpg

— Чому рейтинг важливий і тепер, у 2019 році?

— Рейтинг важливий, адже ми — країна з ринковою економікою і в нас є таке явище, як конкуренція. І взагалі, відповідь на це запитання видається мені досить логічною. Рейтинговий список (або так званий топ-лист) — велика інформаційна база. Наприклад, ви ведете бізнес у галузі харчування. Завдяки побудованому рейтингу ви можете зрозуміти свій показник у порівнянні з вашими конкурентами. Основуючись на рейтинг, ви можете провести аналіз і зрозуміти, який шлях розвитку буде кращим для вас саме зараз. До речі, рейтинг може стати у пригоді для потенційних клієнтів, інвесторів, партнерів. Це ваш персональний еталон успіху, а з успішними завжди прагнуть мати справу.

C:\Users\VolynchenkoM\Desktop\фото\отзывы_youtube_nbr.jpg

— У мене запитання до вас, як до людини, що знається на методології Національного бізнес-рейтингу. Як потрапити у ТОП? Що робити, щоб постійно бути в курсі своїх позицій у порівняні з іншими?

— Немає єдиного рецепту. В країні люди до бізнес-перемог йдуть різними шляхами. Якщо ми говоримо про Національний бізнес-рейтинг — тут враховується виключно добросовісна праця, сплата обов’язкових податків, платежів і відображення діяльності у звітності. Наша команда порівнює кількісні показники з даними аналогічних суб’єктів господарювання і демонструє кінцевий результат — ТОП-список. Спеціальні заяви писати не треба: рейтинг щорічний та загальнодержавний. Немає жодного закулісся — ми за чесний бізнес і прозорий розвиток підприємницького потенціалу.

Компаніям та організаціям, що стали найуспішнішими, ми надсилаємо офіційні листи звичайною поштою. Щоб швидше дізнатися про місце підприємства, ви можете завжди звернутися у телефонному режимі або подати заявку через наш сайт: http://nbr.com.ua.

— Тобто ви надаєте рівні можливості — незважаючи на масштабність суб’єктів господарювання?

— Ми систематизуємо й ототожнюємо підприємства за класифікатором видів економічної діяльності, обсягами, охопленням ринку, формами власності. Отже, закономірно, що нагороджуються різні трудові колективи. Це можуть бути і великі національні підприємства, і представники середнього та малого бізнесу, які працюють в Україні не так давно.

— Що б ви виділили з головних досягнень НБР?

— Почну зі сприяння добросовісній роботі колективів. Саме люди є великою частиною бізнесу та першопричиною вражаючих фінансово-господарських показників, які ми досліджуємо, аналізуємо. Кожна команда фахівців заслуговує на достойну винагороду та визнання. Крім того, це й імпульс для розвитку. Для власників бізнесу і топ-менеджерів ми організовуємо чудові міжнародні зустрічі, форуми, конференції. Такі зустрічі відкривають можливість для презентації України на міжнародному рівні. Є ще в нас дійсно виняткові події. НБР влаштовує ділові подорожі. У 2018 році наші підприємці відвідали Баку та Дубаї, де брали участь у бізнес-конференціях.

C:\Users\VolynchenkoM\Desktop\фото\IMG_20181128_102836.jpg

— Добре. Наостанок ще одне запитання: що у планах Національного бізнес-рейтингу для українських бізнесменів?

— Ми маємо в перспективі здійснити низку бізнесових турів. На квітень у нас заплановано церемонію нагородження успішних підприємців у серці Центральної Азії — Казахстані. І традиційно напередодні Дня Незалежності України 22 серпня ми будемо нагороджувати бізнес-лідерів у Києві в Chamber Plaza Торгово-промислової палати. До речі, ведучими церемонії в українській столиці буде зіркове подружжя Ольга Сумська та Віталій Борисюк. У вересні бізнес-лідери відправляться до Юрмали на міжнародну конференцію. Це буде чотири насичених дні знань, спілкування та відпочинку.

— Інно Валеріївно, я вам дуже вдячна за цю розмову. Успіхів вам та команді НБР.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/454663.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua