А.Кінах: На виборах повинні конкурувати програми та професійні команди, а не кошти і схеми

07 фев, 14:38

Для України важливо, щоб цьогорічні вибори президента та наступні  парламентські – пройшли цивілізовано, в рамках законодавства та  Конституції, були прозорими та чесними, а їх результат був легітимним і сприйнятий як українським суспільством, так і міжнародним співтовариством. Більше того: принципово, щоб і кандидати, і виборці розуміли, що вибори  – це реальний і єдиний  шанс змінити якість системи влади  в країні. Громадянам держави  не варто вестися на декларації та популізм, яким наповнений передвиборчий інформаційний простір, а робити усвідомлений, відповідальний  вибір. Щодо бізнесу, то він готовий співпрацювати з тими кандидатами, котрі поділяють принципи економічного патріотизму, невідкладності економічного розвитку країни та підвищення платоспроможності населення, зростання якості життя громадян. Таке переконання висловив президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі одного з національних телеканалів.
«Наразі, на жаль, замість того, щоб конкурував інтелект та  якість програм, на виборах знову змагаються кошти, монополії в інформаційному просторі, технології, схеми та ін.», – підкреслив він. 
Представляючи позицію ділових кіл та роботодавців України, Анатолій Кінах зауважив: вони готові працювати з тими  кандидатами, які вважають принципи економічного розвитку пріоритетними, виступають за нову індустріальну стратегію, переконані в необхідності збереження людського капіталу та сповідують економічний патріотизм. Одна з обов’язкових вимог до кандидатів – не декларативна, а реальна готовність слухати громадянське суспільство та ефективно співпрацювати з ним.
Нагадаємо, УСПП та його партнери із Антикризової ради громадських організацій розробили та запропонували кандидатам в президенти  комплексний документ «Платформа економічного патріотизму», що є, по суті, зведеними рекомендаціями від бізнесу щодо  реформування ключових сфер економічної політики. Окремо також представлена програма «Нова індустріалізація – реальний шанс для України», що передбачає механізми відновлення чи підвищення ефективності технологічних секторів промисловості держави.
«Якісні параметри життя людей, їх реальна платоспроможність, створення нових робочих місць – ось основні критерії якості державного управління, які використовуються у всьому розвиненому світі. До прикладу, коли в якійсь із розвинутих країн йде виборча компанія, то динаміка чисельності робочих місць – головний аргумент «за» чи «проти» чинного президента, якщо він бере участь. Настільки переконливий, що за умови погіршення показників зайнятості   чинний глава держави фактично втрачає шанс перемогти.  Я б дуже хотів, щоб в Україні до «претендентів на булаву» застосовувалися ті ж критерії.  Не декларації, які лунають з телеекранів чи пропонуються білбордами,  а реальні результати», – зазначив президент УСПП.
Анатолій Кінах наголосив: за результатами виборів країна повинна вийти на більш консолідовану та ефективну владну систему, бо розрив між Україною та світом збільшується.
«Такими темпами, відповідно до останнього звіту Світового банку,  ми будемо наздоганяти нинішню Польщу 40-50 років, а Німеччину – 100 років.  Світ стрімко рухається вперед, а міжнародний ринок дуже конкурентний та грає за жорсткими правилами. Довго триматися на стратегії зовнішніх запозичень та торгівлі сировиною не вдасться. Потрібні ефективні системні програми, умови розвитку на основі потужного українського науково-технічного, природного, кадрового потенціалу, щоб бути гідними конкурентами  на міжнародній арені», – сказав лідер ділової спільноти.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/454377.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua