Мікрофлора в нормі: продукти, що дарують гарне самопочуття

13 дек, 15:13

Як швидко відновити мікрофлору кишечника?
У кишечнику здорової людини знаходиться 85% корисних мікроорганізмів. Вони захищають його від патогенних бактерій, допомагають засвоювати їжу, синтезують вітаміни, які необхідні організму.
Однак, стреси, малорухливий спосіб життя, неправильне харчування, різні захворювання або приймання антибіотиків можуть порушити цей процес, і патогенні бактерії почнуть активно розвиватися. Це може призвести до збоїв в роботі кишечника: порушення мікрофлори, дисбактеріозу, метеоризму, поганому переварюванню їжі.
До ознак порушення мікрофлори можна віднести: бурчання або біль в животі; запор або зміну консистенції стільця; діарею; висипання на шкірі, слабкість та апатію.
Тривалі збої в роботі кишечника приносять дискомфорт, відбиваються на самопочутті та можуть бути небезпечними для організму людини. Наприклад, при запорах в кров потрапляють шкідливі речовини, які отруюють весь організм.
Відновлюємо мікрофлору кишечника за допомогою харчування
Щоб врегулювати баланс між корисними й шкідливими мікроорганізмами та привести роботу шлунково-кишкового тракту в норму, потрібно перш за все налагодити харчування. Не хвилюйтеся, на жорстку дієту сідати не доведеться!
Потрібно знизити кількість продуктів, які перешкоджають утворенню лакто-і біфідобактерій. До них можна віднести картоплю, здобу, білий хліб, продукти з великою кількістю цукру, ковбаси, копченості, а також консервацію.
Кожен з перерахованих продуктів легко можна замінити не менше смачним аналогом, свіжі овочі краще протушкувати або приготувати на пару. Хліб замінити сухарями або бездріжджовими хлібобулочними виробами.
Корисні властивості для підтримки мікрофлори кишечника також мають кисломолочні продукти. Вони знищують гнильну середу, переробляють грубу клітковину й допомагають формуватися корисним бактеріям, тобто є натуральним пробиотиком.
Живі лакто-бактерії поліпшують моторику кишечника, прискорюють обмін речовин та збільшують імунітет. Для максимальної користі організму дієтологи рекомендують готувати кисломолочні продукти самостійно.
Кисломолочка на варті здоров'я: готуємо домашній йогурт
Приготовлені в домашніх умовах кисломолочні продукти відновлюють мікрофлору кишечника, ефективно борються з дисбактеріозом і є дуже смачними та корисними для організму. Через тиждень після вживання в їжу домашнього кефіру, йогурту або ряжанки процеси гниття припиняються, нормалізується функціонування шлунково-кишкового тракту.
Домашній йогурт містить безліч вітамінів: кальцій, йод, фосфор, вітаміни групи В, холін і мінеральні речовини.
Переваги домашнього йогурту:
- Домашній продукт не містить консервантів та ароматизаторів;
- Містить більшу кількість лакто-бактерій, ніж магазинний продукт;
- Не шкодить фігурі (ви самі регулюєте кількість цукру і жирність молока);
- Економічний у приготуванні.
Йогурт слід вживати в їжу при таких захворюваннях: порушення роботи кишечника, виразкова хвороба шлунку, грибкові вагінальні інфекції, захворювання сечових шляхів.
Йогурт - це смачно і неймовірно корисно. До того ж, домашнє приготування десерту є нескінченним полем для ваших кулінарних експериментів. Для самостійного приготування йогурту візьміть один літр молока, пакування живих бактерій.
Продукти купили - приступаємо до приготування:
- Закип'ятіть молоко і остудіть його до 40С;
- Додайте живі бактерії (надалі, в якості закваски, можна використовувати приготовлений раніше йогурт), ретельно перемішайте;
- Отриману суміш перелийте в ємність та залиште на 12 годин для сквашування;
- Готовий продукт зберігайте в холодильнику.
Готовим йогуртом можна заправляти салати та різні страви, а щоб надати продукту більш вираженого смаку в нього можна помістити свіжі або морожені ягоди, фрукти, горіхи, шоколад, насіння.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/450974.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua