Перші 3 місяці Малої приватизації через Прозорро.Продажі

21 ноя, 14:46

Пройшло рівно 3 місяці з моменту першого аукціону з продажу об'єктів малої приватизації  (державного та коммунального майна) через систему Прозорро.Продажі. Всі учасники ринку, а саме продавці, електронні майданчики та представники влади приємно здивовані першими результатами.
 
Однозначно потрібно відзначити конкуренцію на аукціонах, що іноді складає понад 20 учасників. Зазначений факт позитивно відзначився й на результативності торгів, а саме на значному підвищенню стартової ціни, що сприяє й відчутному зростанню надходжень до державного та місцевих бюджетів.
 
Найбільше аукціонів (373 лоти) було створено через майданчик Української універсальної біржі.
 
 
 
Всього за 3 місяці  на 325 результативних аукціонах продано майна на загальну суму понад 420,5 млн грн. Майже 30% всіх переможців (95 учасників) приймали участь також через майданчик Української універсальної біржі.
 
Серед інших учасників Асоціації "Біржові та електронні майданчики" активну діяльність провадять ТОВ "Держзакупівлі.Онлайн", ТБ "Катеринославська", ТБ "Національна електронна біржа", ТБ "Товарно-сировинна біржа "Галконтракт", ТОВ "Електронні торги України" тощо.
 
"Перші реальні торги Малої приватизації через систему Прозорро.Продажі продемонстрували, що реалізація державного та комунального майна через рівно доступну та публічну електронну систему було вірним вибором Фонду державного майна та Кабінету Міністрів України. Разом з тим Адміністратор системи та представники влади задоволені роботою електронних майданчиків, які залучили велику кількість учасників торгів, що призвело до збільшення ціни продажу в 2 рази в порівнянні з очікуванням", - зазначив Олег Падалка, Директор Асоціації "Біржові та електронні майданчики".


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/449540.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua