Наша мета - увійти у ТОП-20 Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво», - Парцхаладзе

10 окт, 14:56

В кінці жовтня Світовий банк опублікує новий рейтинг легкості ведення бізнесу Doing Business-2019, який враховує дерегуляційні зміни, зроблені за рік в різних країнах. Наша мета – щоб Україна увійшла в ТОП-20 країн у рейтингу за показником «Отримання дозволів на будівництво».

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, виступаючи на конференції Bimex Innovation Polygon 2018 в Києві.

«Будівельна галузь вимірюється за отриманням дозволів на будівництво. Ми в позаминулому році були на 140 місці серед 190 країн світу. У минулому році -  піднялися на 105 пунктів до 35 місця. І наша мета, над якою ми активно працюємо, в цьому році потрапити в ТОП-20 країн з отримання дозволів на будівництво», - сказав він.

За його словами, минулого року в рейтингу були враховані не всі позитивні зміни, що були зроблені і вже реально працюють. Наприклад, скасування процедури реєстрації декларацій і подвійної процедури отримання техумов пожежної та техногенної безпеки від ГСЧС для проектування. Також, введення обов'язкової вимоги про наявність вищої освіти у розробників проекту будівництва та інженерів технічного нагляду, що підвищує якість контролю.

«Зараз це вже реально працює, тому ми сподіваємося, що в цьому році їх буде включено до рейтингу», - додав Парцхаладзе.

Він нагадав, що Doing Business є головним індикатором для інвесторів в ухваленні рішення про вкладення коштів в країну. І висока позиція країни в рейтингу означає, що в неї можна інвестувати. За підрахунками експертів Світового банку один пункт в загальному рейтингу Doing Вusiness дає можливість країні залучити до $ 600 млн інвестицій.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/446814.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua