Сучасні можливості виправлення прикусу зубів

09 авг, 12:36

Виправлення прикусу зубів

Сучасні стоматологи пропонують своїм пацієнтам різноманіття методів, за допомогою яких реально виправити кривизну зубів. Про те, як виправити прикус можна дізнатися у свого лікуючого ортодонта. Якщо у людини прикус патологічний, то навантаження на зубний ряд буде розподілятися нерівномірно, тому починають випадати зуби, спотворюється обличчя, з'являються головні болі тощо. Головним завданням ортодонта є формування у пацієнта правильного прикусу за допомогою сучасних конструкцій. Ортодонтичне лікування включає в себе використання знімного або незнімного апарату.

Якщо ви хочете знати, в якому віці можна виправити криві зуби, то зробити це можливо коли завгодно, однак, найкращим періодом все ж таки є дитячий вік. Про те, чи потрібна корекція чи ні, який краще ортодонтичний метод вибрати, а також як доглядати за ротовою порожниною в процесі лікування, вам розповість ваш стоматолог.

Варіанти в стоматології для виправлення зубів

Брекети є класикою в ортодонтії. Вони дуже популярні та всім відомі, на відміну від інших конструкцій. В даний час вам не доведеться носити громіздкий апарат. Брекет-система складається із кронштейнів, лігатури та дуги. Фіксуватися вона може як на передній зубній поверхні, так і на задній. Виправлення прикусу брекетами включає в себе застосування наступних матеріалів: сапфір, кераміка, метал або пластик. Ефективними та міцними вважаються металеві брекети. Дорогими та не менш міцними вважаються сапфірові брекет-системи.

Вирівнювання пластинкою —це варіант виправлення нерівності зубного ряду без застосування брекетів. Хороший спосіб для дітей. Застосовують пластини в разі незначних викривлень. Також вони ідеально підходять для правильного розвитку щелепи пацієнта. Складається конструкція з дуги і підстави, що кріпиться в ротовій порожнині. За пластинами легко доглядати. Дитина звикає до них дуже швидко.

Виправлення прикусу елейнерами є також популярним ортодонтичним лікуванням. Капи прозорі, їх легко знімати і одягати. З їх допомогою можна відкоригувати серйозну зубну аномалію. Вініри і люмініри не менш популярні ортодонтичні пластинки. Відрізняються між собою товщиною стінок. Перед їх установкою лікар сточує емаль і вирівнює зуби за допомогою бормашини. Агресивним способом вирівнювання зубів є коронка. Крім емалі, стоматолог спилює велику кількість дентину. Потім кріпиться керамічна або металокерамічна коронка. З її допомогою реально дуже швидко усунути кривизну.

Якими способами можна запобігти появу дитячого неправильно прикусу

Щоб у народженого малюка формувався правильний зубний ряд потрібно дотримуватись деяких порад та рекомендацій лікарів:

  1. Якщо ваша дитина їсть з народження молочну суміш, то намагайтеся підібрати соску для пляшечки, у якій буде маленький отвір, щоб малюк «добував» молоко.
  2. При будь-якому типі вигодовування у народженого немовляти повинно бути однакове положення.
  3. Слідкуйте за тим, щоб ваш малюк під час сну змінював свою позу.
  4. Не давайте дитині смоктати палець.
  5. Відучити від пустушки рекомендовано до року.
  6. Коли у немовляти з'являється перший зуб, дитину потрібно привчати до твердої їжі.
  7. Молочні зуби потребують постійного догляду.
  8. Не менше двох разів на рік треба відвідувати стоматологію.

Якщо ви будете постійно виконувати ці прості правила, то у вашої дитини сформується правильний прикус та їй в майбутньому не знадобляться ортодонтичні конструкції. Обов’язковим правилом є правильний догляд за ротовою порожниною у будь-якому віці. Тому не лінуйтеся чистити зуби після того, коли поїсте.

Для отримання більш детаьної інформації та отримання консультації стоматолога відвідайте наш сайт http://elvirabezvushko.com.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/442981.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua