На Рівненщині майже 62 тис. споживачам провели перерахунок субсидій

15 июн, 12:00

Понад 177 млн. грн. повернули невикористаних субсидій до держбюджету на Рівненщині, частина з них буде зараховано на особовий рахунок одержувачів субсидії в банківській установі, або ж буде виплачуватися через відділення поштового зв’язку "Укрпошта".

Перерахунок  газопостачальним підприємством було проведено для майже 62 тисячі споживачів-субсидантів, а суми невикористаних  субсидій товариством були повернуті до бюджету 177 068 тис. грн Механізм перерахунку затверджено постановою КМУ №534 від 23.08 2016 зі змінами від 27.04 2018 року.

Кабінет Міністрів України  зобов"язав ТОВ "Рівнегаз Збут" зробити перерахунок невикористаних коштів  державної допомоги споживачам –субсидантам, які протягом минулого опалюваного сезону використовували газ комплексно чи на індивідуальне опалення.

"Розрахунок невикористаної суми субсидії  на газ проводяться, якщо на особовому рахунку споживача державної допомоги станом на 1 травня 2018 року є переплата за  послугу. Списки таких субсидантів із зазначеної суми невикористаної субсидії наше підприємство до 1 червня передало управлінню з питань соціального захисту населення в паперовому та електронному вигляді", — пояснив директор ТОВ Рівнегаз Збут Леонід Кошельник.

Інформацію про стан особового рахунку після перерахунку субсидії, споживачі "Рівнегаз Збут" можуть дізнатися в особистому кабінеті на сайті https://rvgaszbut.104.ua/ua/

Чи безпосередньо з рахунків, які отримають з  наступного тижня.

Окрім того, розрахунок суми невикористаної субсидії, кожен споживач може розрахувати самостійно за формулою    Nr=Cr-Hr:

де Hr — невикористана сума субсидії на оплату послуги з газопостачання за опалювальний сезон;

Cr — загальна сума нарахованої субсидії на оплату послуги з газопостачання за опалювальний сезон;

Hr — загальна вартість фактично використаного природного газу за період отримання субсидії в опалювальний сезон.   

Инф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/439549.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua