Українських вчителів та батьків навчають протидіяти знущанню в школах

30 май, 13:23

Днями в Україні презентували у режимі пілотування модуль майбутнього онлайн-курсу для вчителів та батьків «Недискримінаційний підхід у навчанні». Модуль повністю присвячено темі боротьби зі шкільними знущаннями (булінгом). За результатами опитування, проведеними  організаторами проекту серед вчителів, котрі стикалися з цькуванням, причиною булінгу серед школярів найчастіше стає зовнішність чи поведінка дітей (понад 77%), їх соціальний стан (61%),  досягнення в навчанні (43%) чи національність (11%).

Нагадаємо, що тема боротьби зі шкільним цькуванням виявилася для українців настільки актуальною, що краундфаундингова кампанія по збору коштів на зйомки цього модуля завершилася у рекордні 4 дні. «Ми намагаємося зробити онлайн-курс максимально практичним і тому вже зараз тестуємо перший модуль, щоб отримати відгуки та побажання стосовно матеріалу курсу від батьків та вчителів, - коментує координаторка проекту Анастасія Мельниченко, голова ГО «Студена». - Тож ми раді всім охочим долучитися до його прослуховування. Якщо виам не байдужа тема боротьби зі шкільним цькуванням і ви бажаєте долучитися до прослуховування курсу, вам необхідно заповнити коротку анкету за посиланням.»

Ми попросили одну з експерток курсу, Галину Корнієнко дати кілька порад для дорослих, які можуть стати свідками шкільного цькування: «По-перше, своєю реакцією потрібно перевиховувати,  а не карати. Намагатися реагувати емоційно на вчинок учня, проговорювати його можливі наслідки, але не переходити на особисті образи порушника правил. По-друге, не ігнорувати навіть найменший прояв образи, адже проблема починається не з фізичного насильства, а з відчуття вседозволеності. Таким чином варто одразу ж давати зворотній зв’язок навіть на словесні образи та пояснювати їх неприпустимість. По-третє, почути обидві сторони конфлікту та проговорити, що краще зробити, щоб ситуація не повторилася. По-четверте, звернути увагу тих, хто пасивно спостерігає за насильством, на те, що саме їх дії по захисту жертви чи залученню допомоги від дорослих може врятувати від непоправного.»

Ці та інші поради експертів увійдуть до повного модуля з протидії булінґу. Запрошуємо вас стати учасниками фокус-групи та першими дізнатися як боротися зі шкільним цькуванням.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/438538.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua