У Вашингтоні домовились про посилення співпраці українського та американського бізнесу

25 май, 15:47

Спільні ІТ-проекти, співпраця в аграрній галузі, ракето-, авіа- та машинобудуванні цікава як для українського, так і американського бізнесу. Наразі є чимало успішних прикладів такого партнерства. Так, днями в США пройшов успішний пуск модернізованої ракети-носія «Антарес», основну конструкцію першого ступеня якої здійснювали в КБ «Південне» та низці українських підприємств тощо. Втім, потенціал двосторонньої співпраці набагато вищий – варто зосередитись на проектах в різних сферах економіки та двосторонньої торгівлі.
Про це йшлося під час зустрічі делегації Національного форуму «Трансформація України» (НФТУ), яку очолив президент УСПП Анатолій Кінах, із керівником Американсько-української ділової ради Морганом Вільямсом у Вашингтоні.
Остання є бізнес-асоціацією, яка представляє інтереси американських компаній, що працюють в Україні, та українських компаній, які мають тісні ділові стосунки з бізнесом США. Серед майже 200 членів організації є всесвітньо відомі транснаціональні корпорації, великі американські та українські компанії, a також юридичні фірми, зацікавлені у розвитку міцних бізнесових стосунків між США та Україною.
Як поінформував президент УСПП, сторони зосередились на розвитку двосторонніх бізнес-контактів, плануванні відповідних ділових заходів. Говорили також про бар’єри для інвесторів в нашій державі.
За словами партнерів, тривогу в американських компаній викликають масштаби корупції в Україні, недостатня правова захищеність власників, монополізація окремих секторів економіки та майже відсутність умов для рівноправної конкуренції.
Втім, як погодились співрозмовники, є величезний потенціал розвитку двосторонньої співпраці в інноваційних галузях промисловості, програмуванні тощо.
Було домовлено про підготовку переліку спільних заходів, які можуть провести організації, з тим, щоб посилити комунікації між українським та американським бізнесом, допомогти у пошуку партнерів як для локальних, так і міжнаціональних проектів.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/438233.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua