Українсько - Кіпрський бізнес - форум знаменує новий етап успішної співпраці між двома країнами

23 май, 15:10

Торгово- промислова палата України в Києві у співпраці із Торгово- промисловою палатою Кіпру 23 травня 2018 року провели бізнес-форум «Кіпр та Україна: останні досягнення та оновлення бізнес середовища».

Основна мета заходу - презентувати перспективи співпраці між двома країнами в галузі фінансових інвестицій, юридичних послуг, сільського господарства та нерухомості.

В роботі форуму взяли участь: Президент Кіпрської  Торгово-промислової палати Христодулос Ангастініотіс, Президент Кіпрсько - Української Бізнес Асоціації Міхаель Міхаель, Голова Торгово - промислової палати України Геннадій Чижиков, представники кіпрської бізнес-спільноти, українські підприємці та керівники українських бізнес-асоціацій.

Учасники форуму обговорили найбільш проблемні питання, що стосуються інвестицій, податків і роботи міжнародних компаній. Особливу увагу було приділено обговоренню Угоди про поглиблену та всебічну зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, яка вступила в дію з 1 січня 2016 року і направлена на зменшення і скасування тарифів, які застосовуються сторонами щодо товарів; лібералізацію доступу до ринку послуг, а також на приведення українських правил та регламентів, які стосуються бізнесу, у відповідність з правилами та регламентами ЄС, з метою забезпечення вільного обігу товарів і послуг між двома країнами.

«Економічні та ділові відносини між Кіпром та Україною мають дуже довгу та успішну історію, і численні двосторонні угоди, які стосуються торгового та економічного розвитку були підписані протягом багатьох років, створили прекрасну платформу для ділового співробітництва, - зазначив Президент Кіпрської Торгово-промислової палати Христодулос Ангастініотіс,- стабільність та прихильність нормам закону, високий рівень інфраструктурних послуг, висока якість життя в поєднанні з наданням висококласних послуг у сфері освіти та охорони здоров`я є одними з-поміж інших переваг, які роблять Кіпр безпечним місцем для ведення бізнесу та створення родини».

Під час роботи Форуму були презентовані останні досягнення та оновлення в юридичній та податковій системах Кіпру, можливості кіпрських фондів, а також приклади ефективного менеджменту та контролю.

Спеціальні тематичні бізнес-зустрічі з представниками кіпрської бізнес-делегації дали можливість українським підприємцям дізнатися про практичні можливості, що надає Республіка Кіпр для більш легкого виходу на європейські ринки, правового захисту та коректності ведення зовнішньо - економічної діяльності з точки зору міжнародного права.

«Нам дуже приємно, що українсько-кіпрські  бізнес-форуми в Торгово-промисловій палаті України стали традиційними та регулярними. Ми бачимо значні можливості для подальшого  розвитку торгівлі між нашими країнами. Кіпр може бути для українських товарів дуже зручними воротами на ринки всіх країн Середземного моря, - зазначив Геннадій Чижиков, Президент Торгово-промислової палати України, - впевнений, що двосторонні зустрічі, що відбулись сьогодні між українськими та кіпрськими підприємцями, стануть корисними для активізації співпраці. Найперспективнішими галузями економіки для  іноземних інвестицій в Україні сьогодні є сільське господарство та переробна промисловість; енергетика та енергозбереження; фармацевтика та надання медичних послуг;  машинобудування; транспорт та електроенергетика;  легка та взуттєва промисловість.

Крім того, дуже важливим напрямком є відновлення економіки та інфраструктури на Сході України. Ми запрошуємо інвесторів та підприємців з Кіпру  до взаємовигідної співпраці на благо подальшого соціально-економічного розвитку наших держав».

Форум організований Міністерством енергетики, торгівлі, індустрії та туризму Кіпру, Торгово-промисловою палатою Кіпру, Торгово-промисловою палатою України.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/438114.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua