Міжвідомча комісія із питань зміни клімату схвалила два важливих документа щодо реалізації кліматичної політики

19 фев, 08:49

Міжвідомча комісія з питань зміни клімату, до якої входять профільні органи державної влади та громадські організаціі, схвалила розроблені Мінприроди проект Закону України «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів» та проект Стратегії низьковуглецевого розвитку України до 2050 року.

Про це за результатами засідання повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. Він зазначив, що проект Закону України «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів» підготовлено Мінприроди за технічної підтримки проекту Світового банку.

«Законопроект визначає основні принципи роботи нової системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів та спрямований на виконання зобов’язань України за Угодою про асоціацію між Україною та ЄС», - розповів Остап Семерак. Він зазначив, що документ також враховує вимоги Паризької кліматичної угоди. Ухвалення даного закону забезпечить отримання достовірних та надійних даних про викиди парникових газів на рівні установок.

«На основі таких даних ми зможемо рухатися далі у напрямку створення в Україні економічних інструментів регулювання викидів парникових газів», - сказав Остап Семерак. Перед тим як документ буде винесено на розгляд Уряду, він має пройти процедуру погодження із іншими заінтересованими органами державної влади.

Крім того, Міжвідомча комісія також схвалила проект Стратегії низьковуглецевого розвитку України до 2050 року, який було підготовлено Мінприроди за технічної підтримки проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Робота над цим документом тривала два роки. Було створено 6 робочих груп, до складу яких увійшло 142 представники від органів виконавчої влади, громадських організацій, наукових установ та бізнесу.

Як повідомив Остап Семерак, цей документ після схвалення Урядом, Мінприроди має надіслати до секретаріату РКЗК ООН для оприлюднення, відповідно до зобов’язань України за Паризькою угодою.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/432240.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua