CO-OP Media видало белетризовану біографію засновника хасидизму Ізраеля Баал-Шем-Това, який жив і працював в Україні

19 дек, 08:32

У понеділок, 18 грудня, вийшла нова книга із серії “Україна сакральна” видавництва CO-OP Media. Книга розповідає про засновника хасидизму, однієї з найвпливовіших течій у сучасному юдаїзмі, Ізраеля Баал-Шем-Това, який народився на Поділлі (Україна). Автор книги Олександр Алексберн, спираючись на джерела, що збереглися, наводить життєві історії, які свідчать читачеві: єврейський праведник Ізраель Баал-Шем-Тов вирізнявся мудрістю, легкістю, безпосередністю у спілкуванні. Чимало відомостей про те, що Баал-Шем-Тов володів надприродними здібностями: зцілював людей, допомагаючи отримати, крім фізичного одужання, силу духовну. Хасид дарував людям надію і віру в їхньому тяжкому житті. Під час своїх подорожей Баал-Шем-Тов прагнув щедро винагороджувати тих, хто гостинно ставився до нього та його численних супутників.

Так, одного разу в холодний зимовий місяць він і хасиди, котрі його супроводжували, звернули з дороги на заїжджий двір, щоб прочитати молитву. Господар двору так зрадів високій честі, яка йому випала, що влаштував для гостей частування, а потім дав велику суму грошей на благодійность. Перед від'їздом раввін Ізраель запитав у гостинного корчмаря, як він може йому допомогти, але той відповів, що у нього все добре.

Тоді Баал написав листа й попросив корчмаря передати його двом керівникам бродської громади. Корчмар погодився, та згодом забув про обіцянку, а згадав лише через 15 років. На той момент він розорився, але все ж вирішив виконати прохання хасида та відніс листа людям, про яких говорив Балл-Шем-Тов.

Як з’ясувалося, у листі хасид просив керівників надати допомогу корчмарю, котрий лишився статків, а в кінці була приписка:
«І ось вам знак, що це я, Ізраель  Баал-Шем-Тов, направив цю людину до вас – за кілька хвилин вам сповістять добрі новини: у одного з вас народиться син, а у іншого – донька». За мить це передбачення здійснилося.

“Нашою метою було максимально доступно і водночас достовірно переповісти історію одного з найвпливовіших людей релігійного світу, який жив і працював в Україні, - розповідає Валентина Гаркава, керівник книжкового напряму CO-OP Media, - тож ми довго шукали компетентного автора і сьогодні можемо говорити, що книга за своєю простою подачею складного матеріалу є дійсно унікальною”.

Ще до друку книги видавництво отримало перші замовлення, тож вона є очікуваною для читача. Перший наклад видання становить 2. тис примірників.

Книгу “Баал-Шем-Тов. Основатель хасидизма” вже можна  замовити через сайт shop.uamarket.info та інтернет-магазин GRENKA.UA, а протягом кількох тижнів вона з’явиться на полицях книжкових мереж “Буква”, “Книгарня Є” та інших. Видання зацікавить широке коло читачів, в першу чергу тих, хто небайдужий до історії України, досліджує релігійні процеси на території нашої держави, має інтерес до історій життя видатних людей.
 
Видавництво CO-OP Media започаткувало книжкову серію «Україна сакральна» у 2015 році з метою популяризації біографій відомих і талановитих діячів, які народилися в Україні.

Вже видані белетризовані біографії Миколи Гоголя, Михайла Булгакова, Олени Блаватської, Григорія Сковороди та кошового отамана Запорозької Січі Івана Сірка.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/428429.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua