Huawei реалізує освітні програми для студентів провідних українських ВНЗ

14 дек, 14:08

Huawei ініціює освітні програми, спрямовані на підтримку студентів технічних факультетів провідних українських ВНЗ.

Huawei як світовий лідер в області інформаційно-комунікаційних технологій відіграє ключову роль у впровадженні мережі 3G в Україні. Телекомунікаційна галузь країни входить в активну стадію розвитку, що потребує професійних кадрів для запуску мереж четвертого і п'ятого покоління.

Освітні програми Huawei покликані стимулювати українських студентів дізнаватися більше про інформаційно-телекомунікаційні технології для подальшого розвитку зв'язку в Україні. Щоб зробити корисний внесок у підготовку кваліфікованих фахівців, Huawei реалізує навчальні ініціативи спільно з вищими навчальними закладами країни.

Минулого року Huawei підписала 2 меморандуми про співпрацю з провідними ВНЗ України. Згідно з умовами договору з НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського», двічі на рік компанія фінансувала виплату стипендій найкращим студентам технічних спеціальностей, пов'язаних з телекомунікаціями. Всього Huawei виплатила студентам цього ВНЗ 26 стипендій. А в рамках співпраці з Київським національним університетом ім. Тараса Шевченка Huawei обладнала один з навчальних класів установи комп'ютерними моніторами і проектором.

Також з 2016 року Huawei проводить освітню програму «Насіння для майбутнього» для найкращих студентів технічних факультетів. 20 студентів уже відвідали Пекін і Шеньчжень, де протягом 2 тижнів вивчали основи роботи з технологіями 3G і 4G, а також прослухали базовий курс китайської мови. В рамках програми для українських студентів провели і кілька екскурсій визначними пам'ятками Піднебесної.

8 грудня Huawei підбила підсумки чергового етапу програми «Насіння для майбутнього», що завершився в 2017 році. На зустрічі з керівниками і студентами 12 вищих навчальних закладів представники Huawei обговорили нові можливості співпраці між сферою освіти та бізнесом, зокрема перспективу грантових програм. Під час заходу відбулася відеоконференція, присвячена урочистому відкриттю другого класу Авторизованої мережевої та інформаційної академії Huawei (HAINA) на факультеті радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем КНУ ім. Тараса Шевченка. Відкриття ще одного класу дасть змогу вдвічі збільшити кількість слухачів курсів мережевих технологій.

«Huawei планує розширювати програму. Ми вважаємо, що молоді таланти повинні мати можливість робити свій внесок у розвиток інформаційно-комунікаційних технологій та сприяти розвитку цифрового суспільства в Україні», — зазначив Чжоу Хаодзе, директор Huawei Ukraine.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/428145.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua