Із наступного року в Україні впроваджується Національний план зі скорочення викидів в атмосферне повітря

10 ноя, 08:50

Уряд схвалив Національний план скорочення викидів в атмосферне повітря від великих спалювальних установок, розроблений Мінприроди разом із Міненерговугілля, міжнародними експертами та енергогенеруючими компаніями на період до 31 грудня 2033 року.
За словами Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, відповідно до цього плану суб’єкти господарювання зобов’язується виконувати природоохоронні заходи зі зменшення обсягів викидів забруднюючих речовин та покращення стану атмосферного повітря.
«Для України зменшення обсягів викидів шкідливих речовин в атмосферу є не лише важливим євроінтеграційним зобов’язанням. Передусім йдеться про здоров’я та життя громадян. Вирішення цієї проблеми давно зависло у часі. Зрозуміло, що українські підприємства не зменшать шкідливі викиди в один момент.  Із цією метою було розроблено Національний план, в якому закладено перехідний період для підприємств», - пояснив Остап Семерак, зазначивши, що нові вимоги для теплогенеруючих підприємств почнуть діяти  з 1 січня 2018 року.
«Реалізація цього плану є важливою не лише для екологічної безпеки країни, але й енергетичної. Він розроблений з врахуванням подальшого виконання європейських директив, яких Україна зобов’язалася дотримуватися у рамках Угоди про асоціацію. Так, в Європейському Союзі зараз діють досить жорсткі обмеження щодо гранично допустимих викидів діоксиду сірки, оксидів азоту та пилу від спалювальних установок», - резюмував Міністр екології та природних ресурсів України.
Крім того, він нагадав, що Україна є членом Енергетичного співтовариства та має дотримуватися взятих на себе зобов’язань щодо приведення у відповідність до європейських стандартів всіх великих спалювальних установок.
«Національний план погоджено Секретаріатом Енергетичного Співтовариства на відповідність необхідним вимогам до нього», - зазначив Остап Семерак.
Зокрема, запровадження Національного плану також передбачає внесення змін до нормативів допустимих викидів забруднюючих речовин із теплосилових установок, номінальна потужність яких перевищує 50МВт.
Загалом в Україні нараховується понад 220 великих спалювальних установок (ВСУ)
Розроблення механізму впровадження Національного плану здійснюється за підтримки експертів проекту технічної допомоги ЄС «Допомога Україні у процесі впровадження реформ у секторі енергетики відповідно до міжнародних зобов’язань країни».


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/426019.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua