Дністровська ГАЕС – візитна картка української гідроенергетики

10 авг, 14:24

8 серпня на Дністровську ГАЕС завітали дві поважні делегації. Серед гостей цього дня були представники місцевого самоврядування Вінницької області, зокрема керівництво обласної державної адміністрації та обласної ради, а також делегація Чернівецької ОДА з іноземними гостями.
Першими на екскурсію прибули вінничани, котрих директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота ознайомив з історією будівництва станції, охарактеризувавши принципи й особливості її роботи. «А щоб на власні очі відчути життєві ритми станції і пересвідчитись у тому, на що здатен людський розум і робочі руки», як зауважив В. Субота,  гості оглянули машинний зал та дізналися чимало статистичних фактів про роботу гідроакумулюючої електростанції.
Наступною на Дністровську ГАЕС завітала делегація на чолі з головою Чернівецької обласної державної адміністрації Олександром Фищуком та головою облради Іваном Мунтяном, котрі запросили до знайомства з Дністровською ГАЕС поважне представництво округу Швабія (Німеччина), Сучавського повіту (Румунія) та департаменту Майєнн (Франція). Як відомо, 20 років тому Чернівецька область підписала угоду про міжнародну співпрацю із Сучавським повітом та округом Швабія ФРН, а у 2000 році до співробітництва приєднався і Департамент Майєнн, що у Франції. Спільну заяву між партнерами назвали «Чотири регіони для Європи». Тож візит делегації на Дністровську ГАЕС став ще однією важливою складовою налагодження контактів для обміну досвідом та надання практичної допомоги соціальним закладам області.
Делегати побували на оглядовому майданчику, ознайомилися з особливостями роботи діючих гідроагрегатів у машинному залі, а також приділили увагу принципам керування гідротурбінами на головному щиті управління. Під час екскурсії гостей із закордону надзвичайно зацікавила традиція називати гідромашини жіночими іменами – «Слава», «Вікторія» та «Надія», а відтак екскурсанти навіть  прогнозували ймовірні назви для 4-го  гідроагрегата, будівництво якого нещодавно було розпочато.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/420195.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua