Громадяни України зможуть купувати залізничні квитки за поданням ксерокопій документів, що посвідчують особу

23 дек, 11:14

Кабінет Міністрів України прийняв постанову про внесення змін до Порядку обслуговування громадян залізничним транспортом.

Практика продажу проїзних документів показала проблеми, які виникають у ряду громадян при необхідності придбання проїзних документів попередньо та відсутності при цьому оригіналів відповідних документів, що посвідчують особу. Як правило, проїзні документи необхідно купувати для родичів, які прибувають із інших міст України чи іноземних держав, представникам комерційних структур, які прибувають на ділові зустрічі до своїх партнерів тощо.
 
У зв’язку з цим Уряд вніс зміни до Порядку обслуговування громадян залізничним транспортом, якими передбачається, що оформлення проїзних документів здійснюватиметься за поданням паспорта чи іншого документа, який посвідчує особу (військового квитка, посвідчення водія, службового посвідчення, свідоцтва про народження дитини), або їх ксерокопій з внесенням до проїзного документа прізвища особи та ініціалів.
 
“Укрпошта” здійснюватиме міжнародні перекази
Постановою Кабінету Міністрів України внесено зміни до правил надання послуг поштового зв’язку. Дані зміни дають можливість національному оператору поштового зв’язку “Укрпошті” здійснювати міжнародний переказ грошових коштів (поштовий переказ) з країнами, з якими Україною укладено відповідні угоди, в національній валюті України або в іноземній валюті.
 
В урядовому документі також зазначено, що переказ грошей (поштовий переказ) у межах України здійснюється лише в національній валюті після внесення відправником суми готівкою чи шляхом безготівкового розрахунку.
 
Від юридичних осіб переказ грошей (поштовий переказ) приймається після надходження на рахунок з переказних операцій об’єкта поштового зв’язку коштів, призначених для переказу, та плати за їх пересилання.
 
Кабінет Міністрів України








 

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/41673.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua