Крапельне зрошення — як слідкувати за системою

16 июн, 13:45

Серед існуючих систем поливу найбільшу популярність починає отримувати крапельне зрошення. З її допомогою можна точно контролювати кількість вологи у землі й, що найголовніше, вона буде діяти автоматично, без людського втручання.

Однак ця система вимагає певного відношення. Щоб все працювало без перешкод варто навчитися правильно слідкувати за нею й вчасно проводити дрібний ремонт, щоб не довелось замінювати більш дорожчі елементи. У цьому випадку крапельне зрошення дійсно полегшить вашу щоденну роботу на дачі чи фермі.

Варто запам’ятати, що всі джерела води повинні бути максимально чистими. Так що візьміть за правило облаштувати систему фільтрації від різного роду домішок та дрібних частинок. Інакше можуть забитися, як трубки, так й мініатюрні крапельниці. Вода з криниць, між іншим, має надто велику кількість піску, марганцю й заліза, чому вважається «жорсткою» й погано підходить для нових систем поливу, бо її треба більш ретельно фільтрувати, що приводить до збільшення фінансових витрат.

Варто враховувати, що система може забитися через зоопланктон (від одноклітинних організмів, до мальків риб), або водорості. В обох випадках може відбутися як часткова закупорка системи, так й повна. При цьому, навіть коли вода була чистою, літня спека та наявність поживних речовин призводить до того, що в самій системі починають розмножатися мікроорганізми. Отож за нею варто стежити.

Налаштувати систему очистки можна кількома способами — механічним та біохімічним. Саму систему крапельного зрошування треба регулярно промивати чистою водою, щоб вимити бруд, який накопичується в кінцях ліній. Для цієї процедури достатньо під час стандартного поливу відкрити заглушки. Вистачить кількох хвилин промивки, після чого заглушки повертаються на своє місце.

Біохімічна очистка системи потрібна для контролю росту мікроорганізмів та водоростей. Також з її допомогою вдається зменшити кількість будь-яких органічних речовин, що потрапляють до системи.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/416658.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua